GRENSEN: Trekkvognen så slik ut etter å ha vært i en ulykke på E6 kvelden før.

«Så verre ut enn på bildene»

SVINESUND: Torsdag denne uken rullet et Rumensk vogntog inn på Svinesund og fikk umiddelbart bruksforbud.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag kveld hadde trafikken over Svinesund stoppet helt opp etter en ulykke på E6 på svensk side. Det var en Rumensk bil med semihenger som hadde havnet på tvers og sperret E6 sydfra helt.

Etter å ha blitt berget i Sverige hadde sjåføren fått beskjed av Svensk politi om å sørge for å kjøre rett på verksted, noe sjåføren hadde unnlatt og i stedet fortsatte over grensen til Norge neste dag. 

Da bilen rullet inn på Svinesund rant det olje og oste av frostvæskedamp fra motoren. Det var flere luftlekkasjer fra kjøretøyet. Førerhytta på bilen var helt skjev og det var løse deler, skarpe kanter og hovedlykt manglet.

- Det så verre ut en det som vises på bildene. Hele bilen var skjev og rar, så jeg antar at det var hull på luftbelger, i tillegg så passet dørene litt dårlig, forteller  Øyvind Ivar Grotterød ved Svinesund kontrollstasjon.

- For oss som kontrollører er det trist at sjåføren valgte å fortsette med slike skader. Vi jobber med trafikksikkerhet og var aldri i tvil om at denne bilen måtte få bruksforbud, fortsatte Grotterød.

Det ble ilagt bruksforbud og krevd at trekkbilen skulle berges til verksted for repprasjon. Hengeren var i grei stand slik at den og godset kunne fortsette ferden videre, men Gotterød har ikke noe informasjon om hva som har skjedd med lasten.

RUMENSK: Svensk politi hadde gitt sjåføren beskjed om å reparere bilen før ferden gikk videre, men han fortsatte over grensen til Norge.
LEKKASJER: Hytten var skjev, og det var en rekke lekkasjer på bilen.
Powered by Labrador CMS