Unicon har bestilt elleve slike Volvo FM Electric betongbiler i Danmark.
Unicon har bestilt elleve slike Volvo FM Electric betongbiler i Danmark.

Samarbeid om grønn transport av betong

Unicon, den største produsenten og leverandøren av ferdigbetong i Danmark, har inngått intensjonsavtale på den hittil største private ordren på elektriske lastebiler som vil kjøre på danske veier.

Publisert Sist oppdatert

Etter gode erfaringer med en Volvo FE Electric, tar nå Unicon det neste store skrittet mot utslippsfri distribusjon ved å introdusere en ny generasjon elektriske betongbiler med større rekkevidde og lastekapasitet.

Derfor planlegger selskapet å legge landets hittil største private ordre på elleve Volvo FM Electric som skal bygges om til betongbiler og settes i drift i Danmark.

I tillegg har Unicon og Volvo Trucks inngått et langsiktig samarbeid om å implementere og optimalisere elektriske løsninger for betongindustrien. Samarbeidet har som mål å la Unicon sette betongbiler i trafikk for å møte deres behov for effektiv og bærekraftig distribusjon av ferdigbetong.

- Med denne store ordren og ambisiøse samarbeidsavtalen setter vi håndfaste handlinger bak CO₂-målene for vår distribusjon. Dette viser tydelig vår rolle som foregangsbedrift for bygg- og anleggsbransjen både i Danmark og på verdensbasis. Vi ser veldig frem til dette samarbeidet med Volvo Trucks, noe som gir oss unike muligheter for å utvikle den rette elektriske lastebil- og påbyggsløsningen for vår distribusjon, sier Christian Elleby, direktør for forsyningskjede og innkjøp i Unicon.

- Stor utfordring å gjøre betongtransport elektrisk

- Den rekordstore danske ordren på elektriske lastebiler er bemerkelsesverdig, siden tunge kjøretøy til betongindustrien er blant de vanskeligste å gjøre elektriske. Derfor er dette et betydelig og fremtidsrettet samarbeid, som de forventer mye fra, sier Peter Ericson, administrerende direktør i Volvo Trucks i Danmark.

- Med disse avtalene tar vi viktige skritt mot å utvide fossilfrie distribusjonsløsninger for betongindustrien, hvor tunge elektriske kjøretøyer har vært en vanskelig utfordring på grunn av de tunge lastene og det kontinuerlige blandebehovet. Vi er glade for å ha Unicon om bord som en strategisk partner, og vi forventer mye læring og utvikling som et resultat av samarbeidet, til gode for hele bransjen, fortsetter Ericson.

Milepæl mot en utslippsfri flåte

Unicon mener at elektriske betongbiler er den mest åpenbare teknologien for å oppnå ambisiøse bærekraftsmål.

Dette gjelder både med tanke på å støtte utslippsfri distribusjon av ferdigbetong og å skape bedre arbeidsmiljø på byggeplasser.

Powered by Labrador CMS