Juryen i Møre og Romsdal fylkeskommune stemte frem Iver Hamre som årets lærling i fylket. Han jobber med tunge kjøretøy hos Norsk Scania AS i Molde.
Juryen i Møre og Romsdal fylkeskommune stemte frem Iver Hamre som årets lærling i fylket. Han jobber med tunge kjøretøy hos Norsk Scania AS i Molde.

Scania-mekaniker kåret til «Årets lærling» av fylkeskommune

- Det er veldig stas at interessen min for faget blir lagt merke til, sier han

I sterk konkurranse med 29 andre nominerte i mange bransjer, skilte Iver Hamre fra Rauma seg ut. Lærlingen i bilfaget leverte en fagprøve utenom det vanlige, og ifølge lærebedriften tok han utfordringer på strak arm og leverte høy faglig kvalitet gjennom hele læretiden.

Kompetanse- og næringsavdelinga i Møre og Romsdal fylkeskommune tok imot i alt 30 nominasjoner til kåringen, og det var mange som utmerket seg. Likevel stemte juryen frem Iver Hamre, enstemmig.

Det ble årets lærling både overrasket og glad for.

- Jeg synes det er veldig artig og stas å få tildelt denne prisen. Det betyr at arbeidet mitt og interessen min for faget er blitt lagt merke til av mange. Jeg trives veldig godt i bedriften og som mekaniker, og det er svært positivt å få litt blest om de fine yrkesfagene våre, og det at vi har en viktig rolle i samfunnet, sier Hamre.

Prøvenemnda opplyser at han arbeidet riktig og hurtig under fagprøven, og på alle spørsmål fra nemnda kom svarene med stor entusiasme. Hamre så ut til å glede seg til nye og vanskelige spørsmål.

Iver Hamre har vært lærling i bilfaget, tunge kjøretøy hos Norsk Scania AS avdeling Molde, som er medlem i opplæringskontoret for bilfag Nordmøre og Romsdal.

Det første året på videregående tok han på Rauma vgs, det andre på Romsdal. I dag er han fast ansatt i lærebedriften.

Prisen blir delt ut på samling for 2. års lærlinger på Scandic Alexandra i Molde 3. mars. Årets lærling får en pengepremie på 10.000 kroner, diplom og blomster.

Med denne prisen ønsker Møre og Romsdal fylkeskommune å synliggjøre og hedre alle de dyktige lærlingene i Møre og Romsdal.

Powered by Labrador CMS