I en NAF-undersøkelse svarer 60 prosent at de har liten eller svært liten tillit til at vogntogene på norske vinterveier er godt nok utrustet for vinterkjøring.

Seks av ti frykter vogntog på norske vinterveier

Tilliten til at vogntogene som kjører på norske veier om vinteren er godt nok utstyrt er lav, i en undersøkelse utført for NAF.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Over flere år har Norges Automobil-Forbund (NAF) vært en pådriver for at vogntog på norske veier skal være utrustet for kjøreforholdene.

Strengere krav til vogntogenes dekk og flere kontroller fra Statens vegvesen er kommet på plass. Men fortsatt er folk utrygge på vogntogene de møter, viser en undersøkelse Norstat har gjort på vegne av NAF.

- Selv om kravene til vogntog nå er strengere, er tilliten ute blant folk lav. Det er viktig at alle vogntog som kjører i Norge om vinteren er skikket til oppgaven, med riktige dekk og utstyr. Og så må det være nok kontroller på grensene, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF.

En tilsvarende undersøkelse i 2019 viste at kun 9 prosent stolte på at vogntogene taklet norske vinterforhold. Andelen har økt til 16 prosent i årets undersøkelse, og en lavere andel svarer at de ikke vet.

Det går rett vei med tilliten blant bilister til at vogntog på veiene i Norge er godt nok utstyrt for kjøring på vinterveier. Men det er fortsatt flest som har liten tillit til utstyret (se tabeller nederst).

Foran årets vintersesong ønsker NAF at «det skal gjennomføres nok kontroller og at sanksjonene blir strenge for dem som bryter regelverket».

NAF har oppgitt disse tallene fra undersøkelsen i år og i 2019:

Powered by Labrador CMS