HJULPET: Nils Ronny Halonen fikk hjelp etter å ha merket unormale bevegelser da han skulle løfte høvelbladet. Ved hjelp av fjernstyringen MC3 var han raskt i gang igjen.

Sikrer driften med fjernsupport

BRØYTING: Når stormen herjer og utstyret svikter, kan brøytesjåfører havne i vanskelige situasjoner. Dette har Mählers gjort noe med, og utviklet styresystemet MC3 som gjør det mulig å gi fjernsupport via mobilnettet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Nils Ronny Halonen er av mange førere som nylig har støtt på problemer ute på veiene, og som har fått erfare smidigheten med fjernsupporten. Han jobber i Nordreisa kommune i Troms og Finnmark fylke. Der har han og kollegaene ansvaret for snøryddingen på 70 km vei, en strekning som virkelig kan by på utfordringer.

FJERNASSISTANSE: Mählers-tekniker Mikael Modin kan assistere kunder som får problemer langs landeveien, via fjernhjelp direkte fra fabrikken i Sverige.

Halvannen meter snø

– Det er ofte snødybde på opptil 150 cm, og om det ikke snør, er det som regel vind og snøskavler. Det er en utfordring å holde veien åpen, så det er helt avgjørende at utstyret fungerer som det skal og at man raskt får hjelp hvis man skulle få problemer, sier Halonen som både er maskinist og brøytebilsjåfør hos Drift og Service Nord AS.

Gratis fjernsupport

Nils Ronny Halonens lastebil, en Volvo 540 er utstyrt med plog, høvelblad, plogfeste og altså styresystemet MC3 fra Mählers.

– Jeg la merke til noen brå bevegelser da jeg skulle løfte høvelbladet. Jeg antok at det var nødvendig med en trykkjustering, så jeg ringte Mählers mens jeg satt i bilen. Jeg fikk umiddelbart snakke med tekniker Mikael Modin på Mählers fabrikk i Sverige, og han logget seg inn på systemet mitt og fjernstyrte alle justeringene. Etter noen knappetrykk fungerte alt nøyaktig som jeg forventet, noe som er helt fantastisk, sier Nils Ronny Halonen.

Via mobilnettet kan man koble opp systemet MC3 og få teknisk support, uansett hvor man befinner seg så lenge man har dekning. Mählers-teknikere kan lese feilkoder, gjøre systemjusteringer, sende programoppdateringer m.m., uansett hvor lastebilen befinner seg. Telefonen kobles til styresystemet med Bluetooth. Support og programvareoppdateringer får man via appen «Mählers Control System 3» som lastes ned fra Google Play til en Android-telefon.

Enkel styring

MC3-systemet gir sikker, enkel og intuitiv styring av ploger, høvelblad, spredere og tippflak på både lastebiler og tilhengere. Selve styringen av systemet skjer ved hjelp av en Mählers MIG2-styrespak, og det er det eneste føreren trenger å betjene.

– Jeg liker virkelig at jeg bare trenger å betjene én spak når jeg skal bruke systemet, det er nesten som å kjøre en gravemaskin, forteller Nils Ronny Halonen.

Powered by Labrador CMS