To nye Rockwool-merkede Scania G410 biogass blir å se i Oslo-området fremover.

To nye biogass-lastebiler

Rockwool mener biogass er en god løsning for «det grønne skiftet».

Publisert

Isolasjonsprodusenten Rockwool har fått på plass to nye biogassbiler. Kjøretøyene skal erstatte 60% av leveransene deres fabrikk i Moss til Oslo sentrum med mer klimavennlig transport.

- Vi har lenge jobbet med grønn transport, både i samarbeid med transportører og direkte med lastebilprodusenter som er i front på feltet. Nå har vi bestemt oss for å teste biogassløsningen. På denne måten blir vi klokere og får mer erfaring som vi kan bruke til å utvide satsingen til å omfatte mer av den nordiske transporten, sier Michael Rasmussen, logistikkdirektør i Rockwool Nordics.

Rasmussen mener biogass for tungtransport er et veldig godt alternativet per i dag. Han fortsetter:

- Den grønne omstillingen i transportbransjen er vanskelig, og det er utfordrende å finne ut hvilken vei pilen peker med fremtidens klimavennlige løsninger for transport. Per i dag mener vi biogass er et veldig godt alternativ som vil bidra til en betraktelig CO₂-reduksjon og utnyttelse av lokale avfallsressurser.

Rockwools samarbeidspartner, Veidekke, har flere byggeprosjekter i Oslo sentrum som fremover vil få isolasjonsprodukter transportert på biogass.

- Veidekke har et mål om å redusere 50 prosent klimagasser innen 2030, både innenfor direkte og indirekte utslipp. For å nå disse målene er vi avhengige av å ha leverandører som viser initiativ til mer klimavennlige løsninger. Rockwool viser at de tar den grønne omstillingen på alvor, både med fornybar energi på fabrikken i Moss og omlegging til biogass i transporten. Det gir også en god signaleffekt, sier Lars Evensen Paulsrud, miljøsjef i Veidekke Norge, i en pressemelding fra Rockwool.

Powered by Labrador CMS