Den svenske drivstoffkjempen Preem tar ansvar for tung- og næringstransporten og etablerer seg i Norge.

Svensker for tungtransporten

Den svenske drivstoffkjempen Preem er på full fart inn på det norske drivstoffmarkedet for tungtrafikken.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

I løpet av en treårs-periode er målet å etablere 10-15 pumper på truckstop og stasjoner på Østlandet. Etableringen er øremerket tungtrafikk, og ikke privatbiler.

De to første stasjonene åpner i juni på Svinesund og Fugleåsen på Langhus i Ski. Deretter kommer det stasjoner i Østfold og Vestfold. Drivstoffkjeden Preem tenker å etablere permanent avdeling i Norge.

I fjor opprettet Preem et tankanlegg på Jahrestranda Næringspark i Sandefjord. Dit kommer drivstoff sjøveien fra raffineriene i Göteborg og Lysekil.

I 2017 vil Preem Evolution Diesel ha ca. 20 prosent fornybart innhold. Prisen er den samme som for vanlig diesel.

Ifølge Preem kan drivstoffet tankes i alle dieselkjøretøy og blandes med all annen diesel. CO2-utslippet reduseres med 17 prosent, sammenlignet med standarddiesel. I Sverige er renhetsgraden ca. 50 prosent.

Preems raffinerier regnes som de mest moderne og miljøtilpassede i Europa med en kapasitet på over 18 millioner m3 råolje årlig. Drøye to tredeler av produksjonen eksporteres.

Preem har et servicenett med 570 tanksteder for næringstransport og privatbiler. Drivstoffkjeden har over 1300 ansatte hvorav 900 arbeider på raffineriene. Preem omsetter for over 66 milliarder svenske kroner årlig.

Powered by Labrador CMS