Hæhre tapte mot Vegvesenet

Hæhre leverte anbudet feil sted, og fikk ikke gjennomslag i retten.

Publisert Sist oppdatert

Entreprenørselskapet Hæhre tapte en milliardkontrakt med Statens vegvesen fordi de leverte anbudet til feil adresse. Tilbudet på en kontrakt på E6 Helgeland ble forkastet fordi tilbudssummen ble levert i Mosjøen.

Les saken: Hæhre: - Vi er samlet 308 mill. kroner rimeligere enn SkanskaMange har stilt seg spørsmålet om hvor mye samfunnet kan ha tapt på at Hæhre leverte «E6 Helgeland sør»-tilbudssummen til Statens vegvesen i Mosjøen og ikke i Oslo. Nå letter Albert Kristian Hæhre på sløret:

Kontrakten gikk i stedet til Skanska og NCC, som ifølge Hæhre var 308 millioner kroner dyrere enn Hæhre. Hæhre tok dermed saken til retten, men tapte saken i Oslo byfogdembete, melder NRK.

– Retten er kommet til at Statens vegvesens beslutning om å avvise Hæhres tilbud fra konkurransen ikke er truffet i strid med anskaffelsesregelverket. Hæhre har etter dette ikke sannsynliggjort at Statens vegvesen har gjort feil ved å avvise selskapets tilbud fra konkurransen, heter det fra retten.

Hæhre Entreprenør må i tillegg betale nærmere 800.000 kroner i sakskostnader til staten ved Samferdselsdepartementet. Entreprenøren må også ut med en halv million kroner til konkurrenten Skanska, som fikk oppdraget med å bygge E6 Helgeland sør, skriver NRK.

Daglig leder Knut Harstad i Hæhre vil ikke kommentere kjennelsen og dommen i dag.

– Vår advokat ser gjennom dommen og vi avventer ytterligere uttalelse til hans vurdering foreligger, sier han til NRK.

Statens vegvesen har denne kommentaren på vegvesen.no:

- Vi tar dommen til etterretning og konstaterer at Oslo byfogdembete er enig i at vår saksbehandling er korrekt. Samtidig vil jeg legge til at jeg synes det er svært beklagelig at vi havnet i denne situasjonen i utgangspunktet; dette er en sak vi gjerne skulle vært foruten, sier regionvegsjef Torbjørn Naimak.