Fyllekjørte vogntog til vrak

Video: En Youtube-video fra Gudbrandsdalen knyttes til en ruspåvirket polsk vogntogsjåfør som veltet og vraket trekkvogna over en gangvei/bussholdeplass langs E136 i Lora på vei mot Åndalsnes.

Publisert Sist oppdatert

På videoen som ble lagt ut på Youtube 11. september 2016 vises et DSV-vogntog som får en alvorlig sleng på tralla etter å ha vært i grøfta. Hendelsen skal ifølge GD.no være filmet på E6 i mellom Harpefoss og Hundorp søndag 11. september klokken 15.52.

Sjåføren stakk av

En drøy time senere veltet et identisk vogntog ti mil lenger nord langs E136. Sjåføren stakk av etter velten, men ble innhentet av brannvesenet etter to timer og overlevert til politiet. Sjåføren som var polsk innrømmet senere overfor politiet at han hadde kjørt med promille.

GD.no melder at lasten var store bunter med papp, tilsammen 15 tonn, på tralla. Avisen opplyser at trekkvogna skal være ødelagt men at tralla bare har mindre skader etter villmannskjøringen og velten.

Transportøren fikk sparken

AT.no har kontaktet DSVs hovedkontor i Danmark for kommentar. Vi har fått denne tilbakemeldingen:

«Vi tar sterk avstand fra kjøring i påvirket tilstand. Det er totalt uakseptabelt i DSV-regi. Alle våre sjåfører og innleide transportører/sjåfører er informert om vår politikk som finnes beskrevet sentralt i vår Road Haulier/Supplier Code of Conduct. Som en naturlig konsekvens av dette har vi med umiddelbar virkning sagt opp avtalen med den eksterne transportøren sjåføren er ansatt hos.»

DSV opplyser videre at selskapet foretar en egen intern undersøkelse av hva som har skjedd, i tillegg til å bistå politiet.