Styreleder Peter Steiness Larsen i Tschudi-eide Sydvaranger AS vil teste produksjonslinjen for jernmalmen de kommende månedene.
Styreleder Peter Steiness Larsen i Tschudi-eide Sydvaranger AS vil teste produksjonslinjen for jernmalmen de kommende månedene.

Drift i Sydvaranger igjen

Sydvaranger AS kjører i gang produksjonslinjen i gruveanlegget i Sør-Varanger kommune.

Publisert Sist oppdatert

Sydvaranger AS opplyser i en melding 6. september 2016 at selskapet de kommende månedene skal intensivere vedlikeholdet av utstyret, og kjøre en test for produksjonslinjen.

Prosjektet har som mål å sjekke at Sydvaranger har kapasitet til å kjøre i gang full drift når prisene på jernmalm er bedre enn i dag.

- Jernmalm-markedet er fortsatt utfordrende, så vårt fokus er å holde gruven og produksjonslinjen «varm» for å sikre fremtidige muligheter for drift, sier styreleder Peter Steiness Larsen i meldingen.

Prøvekjøringen av produksjonen i Sør-Varanger ved den russiske grensen har også som mål å holde lokal kunnskap om gruvedrift ved like og i arbeid for en periode, slik at produksjonen kan starte opp i full skala på relativt kort varsel når tiden er moden for det.

Ordfører Rune Rafaelsen i Sør-Varanger kommune er glad etter meldingen om oppstart av driften.

- Dette er en oppløftende nyhet for kommunen, sier han til NRK.

Det nye gruveselskapet som heter Sydvaranger AS, er heleid av Tschudi-familien gjennom Tschudi Shipping Company AS: Selskapet som gikk konkurs i november 2015 het Sydvaranger Gruve AS. En betydelig del av maskinene fra dette selskapet er solgt.