DFDS har en egen Scania som skal frakte skipet rundt om i Europa.
DFDS har en egen Scania som skal frakte skipet rundt om i Europa.

Frakter verdens største til Norge

Denne lastebilen har plass til verdens største skip …

Publisert Sist oppdatert

… av Lego.

Fergeselskapet DFDS fyller 150 år i år, og som en del av markeringen har rederiet bygget et splitter nytt skip. Skipet måler 12 meter, veier rett i underkant av tre tonn og er svært lite sjødyktig – det består nemlig utelukkende av over en million Lego-klosser.

Alle DFDS-medarbeidere i hele Europa har med blå og hvite Lego-klosser vært med å bygge Lego-skipet, som nå er kåret til verdens største. Skipet er målt og veid, og dommere fra Guinness rekordbok kunne bekrefte verdensrekorden, da de overrakte diplomet på navneseremonien ved DFDS-terminalen i København denne uken, melder DFDS i en pressemelding.

- En av de sentrale tankene i DFDS er å daglig utnytte styrken i vår store internasjonale organisasjon, som teller over 6600 kvinner og menn. Derfor var det opplagt å utnytte denne kraften til å bygge noe sammen. Alle medarbeidere på tvers av landegrensene i Europa har vært med på å bygge LEGO og sette denne rekorden i anledning vårt 150 års jubileum, sier Roar Funderud, administrerende direktør i DFDS Seaways Norge.

Både personbiler og lastebiler er plassert på skipets bildekk.
Både personbiler og lastebiler er plassert på skipets bildekk.

 

Siste hånd legges på verket.
Siste hånd legges på verket.

Skipet skal nå ut på en lengre reise, og etter å ha besøkt flere steder i Danmark, seiler Lego-skipet til Tall Ships i Blyth, England, og fortsetter til Gøteborg, Calais, Dieppe, Klaipeda, Kiel, London, Amsterdam og Oslo.

Lego-skipet vil bli å se på ulike steder i Oslo fra 30. september til 9. oktober. Etter Europa-turneen vil skipet bli en del av utstillingen i Lego World i Utrecht og København.