Selger Ove Almås i Felleskjøpet Park og Anlegg og Ole Martin Uglem, daglig leder i TOBB Eiendomsservice AS.
Selger Ove Almås i Felleskjøpet Park og Anlegg og Ole Martin Uglem, daglig leder i TOBB Eiendomsservice AS.

Felleskjøpet har solgt sin første Cat-maskin

1. mars trådte avtalen mellom Pon Equipment og Felleskjøpet Agri i kraft. En uke senere var første salget gjennomført.

Publisert Sist oppdatert

Avtalen mellom Felleskjøpet og Pon Equipment omfatter i hovedsak salg og service av Cat- gravemaskiner opp til og med 8 tonn, og hjullastere under 10 tonn. Teleskoplastere, kompaktlastere og utstyr vil også være tilgjengelig i Felleskjøpets sortiment.

– Med denne satsningen bredder vi tilbudet til våre kunder. Cats produkter passer veldig godt inn i vårt sortiment, sier Frode Dahl, direktør maskin i Felleskjøpet Agri.

Et bein i hver leir

Kombinasjonen bonde og maskinentreprenør er ikke uvanlig. Dette er et viktig grunnlag i samarbeidet for begge virksomhetene. Felleskjøpets mål er å kunne tilby et komplett utvalg og samtidig styrke kundefordelen ved å handle med Felleskjøpet.

- Mange av våre landbrukskunder jobber også som småentreprenører. Med Cat-maskiner i sortimentet styrker vi i tillegg vårt tilbud innen segmentet park og anlegg, sier Dahl.

Historisk avtale

Første kunde på blokka hos Felleskjøpet er Tobb Eiendomsservice AS i Trondheim. Virksomheten leverer vaktmestertjenester til Midt-Norges boligbyggelag og investerte i en hjullaster av typen Cat 907 HF med planeringsskuff.

– Vi var på jakt etter en rammestyrt, robust og allsidig maskin som møter vårt brede behov, som blant annet snømåking og vedlikeholdsarbeid, sier Ole Martin Uglem, daglig leder i Tobb Eiendomsservice AS.

Maskinen er levert med en treårig serviceavtale og ble leaset for en femårsperioden gjennom Landkreditt Finans.

– Det er selvfølgelig gøy å sikre den første Cat-kontrakten, sier Ove Almås, som er Felleskjøpets maskinselger i divisjonen Park og Anlegg i Trondheim.

Han er allerede i dialog med flere andre interessenter, og opplever at Cat-maskinene kompletterer maskinsortimentet, og gjør Felleskjøpet enda mer attraktiv mot nye kundegrupper.

Fellesjøpet var avgjørende for Cat-valget

– At Cat nå er tilgjengelig gjennom Felleskjøpet var avgjørende for valget. Vi har vært kunder siden 2005 og kombinasjonen av god service, en god avtale rundt innbytte og selve maskinen gjorde valget enkelt. Vi har derfor store forventninger til funksjonalitet, driftssikkerhet og service, sier Uglem.