Kjell Arild Grønås hos Qmatec Group forsegler avtalen med Martin Friedl hos Sandvik.
Kjell Arild Grønås hos Qmatec Group forsegler avtalen med Martin Friedl hos Sandvik.

Sandvik skal selge Qmatec

Vinje-bedriften Qmatec Drilling har inngått distribusjonsavtale med Sandvik Mining og Construction i Sverige og etter hvert Storbritannia.

Publisert Sist oppdatert

«Det er idag avtalt at Sandvik Construction etablerer seg som distributør og serviceledd i Sverige for Qmatec Rig Solutions (tidligere kjent som Nemek) fra Qmatec Drilling. Samarbeidet vil snarlig utvides til også å gjelde UK», skriver Qmatec i en pressemelding.

Sandvik Construction får dermed et betydelig utvalg av senkborerigger i sitt program, både for vann og energiboring, og også til fundamentering og forankring.

Samarbeidet omtales som et viktig ledd i at norske Qmatec Drilling skal få internasjonal vekst. Dette vil naturligvis bidra til at Qmatecs borerigger styrker posisjonen utenfor Norge.

Qmatec Drilling overtok produksjonen av Nemek borerigger i 2007, og har etter dette hatt kontinuerlig utvikling av produkter og produksjon. Boreriggerne fremstår i dag som et velutviklet kvalitetsprodukt. Qmatec-riggene produseres ved fabrikken i Vinje i Telemark.

Powered by Labrador CMS