Først over brua var Karsten Tomren med sin Folvo FH16. Her har han fått blomster av styreleder i Eksportvegen Roald Fiksdal. I midten er tredje generasjon i Tomren Transport, Lars Monstad, sønn av daglig leder Kåre Olav Monstad.

Tomren først over Tresfjordbrua

Karsten Tomren i Tomren Transport var den første betalende over Tresfjordbrua, som ble åpnet av statsminister Erna Solberg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Tresfjordbrua i På E136 i Møre og Romsdal ble åpnet lørdag med stor ståhei og nesten 2000 fremmøtte.

Tresfjordbrua erstatter en svært ulykkesbelastet vei. Den svingete og smale veien med to hundre avkjørsler er nå blitt byttet ut med en tryggere og kortere veg.

La vekt på sikkerhet

Statsministeren la vekt på trafikksikkerhet i talen sin.

- Vi må hele tiden arbeide for tryggere trafikk. Derfor er det viktig å satse på store, gode prosjekter som dette, sa Erna Solberg.

Statsminister Erna Solberg fikk kjøre over brua i en Volvo 164 1972-modell. Bilen eies av daglig leder i Tomren Transport, Kåre Olav Monstad.

Brua over Tresfjorden fører til en innkorting av europaveg 136 med omtrent 13 kilometer. Fra Vikebukt til Helland, som er kommunesentrum i Vestnes kommune, blir innkortingen omtrent 22 kilometer.

- Det er ikke tilfeldig at E136 kalles eksportveien. Det er en hovedtransportåre inn og ut og en god transportåre vil gjøre det enklere for næringslivet å få varene sine ut til kundene, sa Solberg.

For å markere åpningen ble det kjørt en kortesje med veteranbiler og - busser over brua.

Lette kjøretøy under 3,5 tonn må ut med 90 kroner mens tyngre kjøretøy må betale 270 kroner for én passering. Den første betalende bilisten over brua var Karsten Ø. Tomren som i 1973 startet Karsten Tomren Transport. Han fikk blomster av styreleder i Eksportvegen Roald Fiksdal.

Sparer tid

Rundt 2000 mennesker hadde møtt opp for å feire åpningen av brua.

Selv om det koster 270 kroner å kjøre over brua med en tungbil, er daglig leder hos Tomren Transport Kåre Olav Monstad glad for den nye veien over Tresfjorden.

- Det er veldig tidsbesparende for oss, og det er tid vi har aller minst av, sier han til AT.no.

De kjørende sparer mange kilometer med den nye brua.

Byggingen av brua startet vinteren 2013, og knapt tre år senere står brua klar for trafikk. Tresfjordbrua er 1290 meter lang og fører til en innsparing på 13 km på strekningen mellom Ørskog og Åndalsnes. Fra Vikebukt til Helland (Vestnes sentrum) blir innsparingen på ca. 22 km.

 

 

Powered by Labrador CMS