Kranflaket som er til salgs på finn.no.

Svindler kom med lastebil

Mannen som skulle kjøpe et kranflak hos HMF Norge, hadde trolig ikke førerrett på lastebilen han kom med og var heller ikke ansatt i bedriften han hevdet å representere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Kranleverandøren HMF Norge hadde lagt ut et kranflak til salgs på finn.no, da det kom en henvendelse som vekket mistanke.

- Lørdag 1. august ble vi ringt opp av en norsktalende profesjonell mann som fortalte han representerte et kjent byggefirma som hadde havarert utstyr. De sto i fare for å få døgnmulkter på et prosjekt de arbeidet på, og måtte derfor ha et kranflak raskt, sier Annbjørn Vasdal, daglig leder i HMF Norge.

Vasdal kontrollerte organisasjonsnummeret. Det var helt «prikkfritt». Svindleren henviste også til flere personer som ved et søk på nettet beviselig var ansatt i bedriften som var i vansker.

Ordrebekreftelse ble oversendt og flaket ble avtalt hentet hos HMF-forhandler Heimdal Storbilsenter dagen etter.

Mistenkelig e-postadresse

- Alt virket i skjønneste orden. Men det var en ting som fikk oss til å stusse, og det var e-postadressen med @outlook. Dette er ikke vanlig adresse til noen i et så stort selskap.

Vasdal tok derfor en telefon til eier og daglig leder i byggefirmaet lørdags kveld for å sjekke at kjøpet var reelt. Eieren kjente ikke til navnet på personen som sa han representerte bedriften, og de trengte ikke noe kranflak heller.

Varslet politiet

- Jeg snakket med forhandleren og ba dem ringe politiet når noen kom for å hente kranflaket, sier Vasdal til AT.no.

Han opplyser at personen som kom med lastebil ikke hadde førerkort for tyngre kjøretøy. Ifølge Vasdal var lastebilen hentet ut hos forhandler i Norge ved hjelp av en falsk kvittering på pengeoverføring.

- Byggefirmaet har anmeldt svindelforsøket og vi er glade for at vi ikke ble svindlet for utstyr til nesten 700.000 kroner, HMF-lederen.

Politiet pågrep mannen.

Ingen svar

AT.no har vært i kontakt med politiet flere ganger for å få ut fakta om svindelforsøket og eventuelt andre gjennomførte svindler utført av samme person(er), men vi har ikke fått svar på spørsmålene.

Vi er imidlertid lovet svar, og bringer det videre så snart ny informasjon når oss.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS