Det finnes ikke så mange som har en graver lik Loises.
Det finnes ikke så mange som har en graver lik Loises.

Rosa Hello Kitty-Cat

I Elnesvågen utenfor Molde er ikke rekrutteringen noe problem. Loise Sandøy Malmedal (7) har staket ut kursen med sin nye rosa Hello Kitty gravemaskim.

Publisert Sist oppdatert

@ui:Pappa Sivert Malmedal driver som maskinentreprenør i Elnesvågen utenfor Molde. Sønnen og storebror Leif Johan på 11 har allerede hatt sin egen 3-tonner en stund. Dermed ville Loise også ha sin egen gravemaskin. Naturlig nok.

Men jenter er jenter. I alle aldre. Stemningen sto i taket da den lille Cat 300.9-maskinen kom på tunet. Lakkert helt rosa og med dekor av barnefiguren Hello Kitty.

- Etter noen lørdag- og søndag formiddager begynner hun å få draget på det, sier en lattermild pappa Sivert Malmedal.

Maskinene er selvfølgelig ikke kjøpt for at ungene skal ha noe å leke med.

- Men jeg må spørre pent hvis jeg skal ha dem med meg på jobb, sier pappa Sivert. Han har nå sju maskiner og fem ansatte. Stadig har han bruk for en minimaskin.

- Jeg har fleipa med at jeg skulle ha en rosa maskin til Loise lenge. Så ble jeg nok utfordret litt av omgivelsene også, sier Malmedal.

Sivert Malmedal «Graving og Slikt» ble etablert i 2008. Entreprenøren har gravere på 15-, 18-, 25- tonn og to på 20-tonn i tillegg til minimaskinene. Fire av maskinene er forøvrig Liebherr. Firmaet utfører oppdrag mest i områdene mellom Kristiansund og Molde, og mange av jobbene er veivedlikehold.