Volvo Trucks sine nye digitale sjåførhåndbøker finnes for web, smarttelefoner og nettbrett.
Volvo Trucks sine nye digitale sjåførhåndbøker finnes for web, smarttelefoner og nettbrett.

Sjåførhåndbok som app

En trykt sjåførhåndbok er ikke alltid for hånden når man trenger den. Det har Volvo Trucks nå gjort noe med og kommer nå med noen av sine sjåførhåndbøker i en ny utgave for web, smarttelefoner og nettbrett.

Publisert Sist oppdatert

Dette vil gi kunder, sjåfører og mekanikere tilgang all informasjon i sjåførhåndboken uavhengig av hvor de befinner seg, og informasjonen vil alltid være oppdatert. Med digitaliseringen har sjåførhåndboken dessuten fått flere nye funksjoner.

Alltid tilgang

App'en er slik bygd opp at man alltid har tilgang til oppdatert kjøretøyinformasjon, også når man ikke er på nett. Den digitale håndboken inneholder i tillegg verktøy som vil gjøre det betydelig enklere å finne det man søker.

- App'en har også instruksjonsfilmer og bilder som viser hvordan bilens funksjoner skal benyttes på best mulig måte, sier Malin Ersman, prosjektleder hos Volvo Trucks.

Hjelper også mekanikere

Også mekanikerne har fordeler av den digitale sjåførhåndboken. De kan se direkte hvordan lastebilen er konfigurert, slik at det vil være mulig å gi kundene et raskere svar på hvordan man skal håndtere de forskjellige funksjonene.

De nye digitale sjåførhåndbøkene er gratis og finnes for lastebilmodellene Volvo FH, Volvo FM og Volvo FMX. Den nye app'en kan lastes ned fra AppStore eller Google Play.