Volvo Construction Equipment tilbyr en spesiell gummipad som kan skrus på og av en original stålplate som det er forboret fire hull i.
Volvo Construction Equipment tilbyr en spesiell gummipad som kan skrus på og av en original stålplate som det er forboret fire hull i.

Gummipads til Volvo beltegravere

Nå er det mulig å montere nye gummipads på beltene på Volvos gravemaskiner fra 5,5 til 25 tonn.

Publisert Sist oppdatert

- Nå tilbyr vi løse stålbelteplater med forboret hull, samt gummipads og bolter for montering av disse på våre gravemaskiner fra 5,5 tonn og til og med 25 tonn (EC220DL / ECR235DL). Om få uker kan vi også få levert nye maskiner fra fabrikk med ferdig forborede stålplater og gummipads montert, sier produktsjef Terje Andersen hos importør Volvo Maskin AS til AT.no.

Produktsjef Terje Andersen i Volvo Maskin AS.
Produktsjef Terje Andersen i Volvo Maskin AS.

Tidligere ar det vært problemer med at plastikkpads til å feste på original stålplate med klips og skrue rett og slett falt av ved bruk på tøft underlag. Dette problemet skal nå være historie med de nye beltplatene og gummipadsene.

Bruk pads bare der det trengs

Tidligere har Volvo Maskin også tilbudt er en spesiell belteplate som har vulkaniserte faste gummipads integrert i selve stålplaten. Dette betyr at maskinføreren må kjøre med denne utrustningen hele tiden, og kan altså ikke avmontere selve gummipadsen for å kjøre på stålplatene i terrenget. Da blir gummipadsene fort utslitt og kostnadene kan bli urimelig høye.

- Selve gummipadsen har en innlagt stålplate og den formet på en slik måte at den faller direkte på plass på den originale stålplata som sitter på maskinen. På gummipadsen sitter det også fastmontert fire boltetapper som passer i hullene i stålplaten og festes med muttere på baksiden. Selve fasongen på gummipadsen og innfestningen med 4 bolter, gjør at denne skal sitte godt fast så lenge disse er montert. Når maskinen er ferdig med arbeidet der underlaget krevet en skånsom behandling, kan gummipadsene skrus av og lagres til neste gang det er behov for disse. Det er viktig og bruke gummipads der de kan brukes og ikke i terrenget eller skarpt underlag. Da blir kostnadene fort store, sier  Andersen.