Første Cat 314E L korthekk levert

I september 2013 ble de første 314E L CR tilgjengelige for salg i Norge. En måned senere signerte Svend Fjellstad AS salgskontrakten. Nå er maskinen overlevert i Ytre Enebakk som den første her til lands.

Publisert Sist oppdatert

Den lille bedriften som hovedsakelig arbeider på Østlandet fikk sin nye maskin overlevert med selger og servicemekaniker fra Pon Equipment til stede mandag 3. februar. Korthekkmaskinen skal stort sett benyttes til å utbedre mobilmaster.

Gry Ånesland, daglig leder i Svend Fjellstad AS, prøver den nye Cat-en.
Gry Ånesland, daglig leder i Svend Fjellstad AS, prøver den nye Cat-en.

Svend Fjellstad AS har i dag en maskinpark på ti maskiner. Åtte av disse er Cat-maskiner.

- Vi har valgt Pon Equipment som leverandør blant annet på grunn av deres gode servicedekning, sier daglig leder Gry Ånesland.

- Og ikke minst den lokale servicemekanikeren sine svært gode referanser, legger Svend Fjellstad, eier av Svend Fjellstad AS, til.

Produktsjef i Pon Equipment, Vilmundur Theodorsson, er naturlig nok fornøyd med å bli valgt som leverandør nok en gang:

- Vi ønsker å gratulere Svend Fjellstad AS med ny maskin. Dette er en sterk, allsidig og drivstoffeffektiv maskin, sier han.

Forbedringer

 

Maskinen innehar de samme egenskapene som tidligere modeller, men har i tillegg fått en rekke nye. Først og fremst er motoren nå en Steg IIIB-motor og har derfor et passivt regenereringssystem. Dette betyr at renseprosessen der sot fjernes fra maskinens dieselpartikkelfilter nå er helt automatisk. Dermed avbryter den ikke maskinens arbeidssyklus. Dette innebærer at rensing kan gjøres under full belastning, uten ekstra diesel og trykkluft, uten at fører behøver aktivt å foreta seg noe.

Lydnivået i førerhuset er redusert med 5db, noe som bedrer arbeidsmiljøet til føreren.

Pon Equipment melder at de har flere slike maskiner på lager, og flere er på vei inn. Maskinentypen vil også bli tilgjengelig for demo.