Demcon 2018 arrangeres 27-28 september i InfraCity nord for Stockholm.
Demcon 2018 arrangeres 27-28 september i InfraCity nord for Stockholm.

Rendyrket messe for demolerings-bransjen

For 7. gang er det klart for Demcon, verdens største rendyrkede messe for demoleringsbranjen.

Publisert

I dagene 27.-28. september samles entreprenører og produsenter på InfraCity nord for Stockholm.

- Demoleringsmessen Demcon er som alla vet, en liten og meget smal messe som nesten utelukkende blir besøkt av proffe bransjefolk fra samtlige nordiske land og noen fra andre land i tillegg. Derfor kan jeg trygt si at Demcon er som en stor familiefest. Mange av utstillere og besøkende kjenner hverandre gjennom lang tid, sier Jan Hermansson som er prosjektleder for messen.

En riktig bransjefest

I tråd med tidligere erfaringer er messen nærmest fullbooket med drøyt 30 utstillere.

- Disse representerer alt med utviklet teknologi og løsninger innen rivning, sanering, hulltagning i betong, gjenvinning, vanndemolering, sliping og polering av betonggolv, håndtering av støv og slam og mye mer. I tillegg til utstillingshallen er det også lagt opp til testing av maskiner utendørs.

SMAL OG UNIK: - Demcon er demoleringsbransjens viktigste treffpunkt, sier prosjektleder Jan Hermansson.
SMAL OG UNIK: - Demcon er demoleringsbransjens viktigste treffpunkt, sier prosjektleder Jan Hermansson.

- Gledelig nok er også to store produsentene av hurtigkoblingssystemer, OilQuick og Steelwrist, på plass, sier Hermansson.

Nasjonal og internasjonal støtte

Demcon blir støttet av de svenske bransjeforeningene, Håltagningsentreprenörerna og Riv- & Saneringsentreprenörerna som nå har dannet den nye foreningen BFB. Videre er det full oppbakking fra den internasjonale organisasjonen for hulltagere, IACDS og fra European Demolition Association (EDA). De svenske bransjeforeningene har naturlig nok også lagt sitt høstmøte til messearrangementet.

I arrangementet inngår et bredt program av seminarer og workshops om spesielle og aktuelle temaer innen bransjen.

Prisutdeling første kveld

På kvelden 27. september etter første messedagen blir det for fjerde gang delt ut «Svenska Demoleringspriset 2018» til entreprenører og produsenter. Dette ble innført i 2012 og har vært ettertraktet av både produsenter og entreprenører. Totalt deles det ut 15 priser i 12 kategorier under samlenavnet demolering.

En rekke firmaer står også som sponsorer for Demcon.