Fra våren 2019 selges Kobelco-modellen SK200/SK210-10 med Engcons tiltrotator og Leica gravesystem.
Fra våren 2019 selges Kobelco-modellen SK200/SK210-10 med Engcons tiltrotator og Leica gravesystem.

Kobelco-maskiner utstyres med Engcon tiltrotatorer

Gravemaskiner fra Kobelco utstyres med Engcons tiltrotatorer og automatisk tiltfunksjon fra våren 2019.

Publisert

Kobelco Construction Machinery har sammen med tiltrotatorprodusent Engcon og Leica Geosystems utviklet en automatisk høyde- og tiltfunksjon for sine gravemaskiner.

Takket være samarbeidet kunngjør nå Kobelco at man til våren vil begynne å selge modellen SK200/SK210-10 med Engcons tiltrotator og Leica gravesystem, som sammen skal gjøre gravearbeidene mer effektive og lønnsomme.

Japanske Kobelco har sammen med Engcon og Leica Geosystems utviklet en egenskap som gir automatisk tiltfunksjon for Engcons tiltrotator i kombinasjon med automatisk stikke-, bom- og skuffefunksjon. Dette innebærer at gravemaskinen og det såkalte ICT-systemet (Information and Communication Technology) automatisk gir rett høyde og fall/tiltvinkel på skuffen. Noe som øker effektiviteten på Kobelcos gravemaskiner.

- Vi er utrolig stolte og glade for å ha fått være med i dette prosjektet sammen med Kobelco og Leica Geosystems. Jeg er sikker på at dette er starten på noe større innen bransjen, sier Krister Blomgren, adm. direktør i Engcon Holding.