15 LIKE: Veitransport AS fikk levert 15 like Scania G500 6x2 containerbiler onsdag 26.september.
15 LIKE: Veitransport AS fikk levert 15 like Scania G500 6x2 containerbiler onsdag 26.september.

Hele bilparken byttet

STORHANDEL (AT.no): Veitranport AS fikk onsdag 26. september levert enda 15 nye Scania G500 containerbiler.

Publisert

I løpet av de siste to årene har Veitransport byttet hele bilparken til Scania Next Generation. Før sommeren fikk Veitransport levert fem nye biler og nå kom resten.

Alle de 15 siste containerbilene har stått utstilt langs gjerdet på Scania på Kløfta de siste ukene. Til overleveringen hos Veitransport i Enebakk ble alle kjørt i en lang kolonne.

De nye bilene har den største 13-liters motoren på 500 hestekrefter, og Veitransport har valgt den største G-hytten med høyt tak og sovehytte.

Påbyggene på bilene, er det svenske Lagab som har levert. Veitransport har gått for 4,75 meter i akselavstand i akselavstand. Tidligere har de brukt 4,90 meter i akselavstand på containerbiler, men erfaringer har vist at litt kortere akselavstand er bedre å kjøre.

De nye bilene skal gå på en treårig leasingavtale med 170.000 kilometer i året. Samtlige skal gå to skift i døgnet, og i løpet av de neste ukene kommer ytterligere to Scania Next Gen trekkvogner som marker fullføring av bilbyttene denne gangen. De to bilene er R500 6x2, og Veitransport har 46 lastebiler når disse bilene er byttet.

Det er Jostein Ramstad ved Scanias avdeling på Kløfta som har solgt og levert de nye bilene til Veitransport.