FORNYER: Lasse Jørgensen (t.h.) i Mr. Pukk AS er i en fornying av maskinparken som nå består av 17 hjullastere og 22 gravemaskiner. Pon-selger Kjetil Deinboll har solgt 13 Cat-maskiner til Mr. Pukk. Foto Klaus Eriksen
FORNYER: Lasse Jørgensen (t.h.) i Mr. Pukk AS er i en fornying av maskinparken som nå består av 17 hjullastere og 22 gravemaskiner. Pon-selger Kjetil Deinboll har solgt 13 Cat-maskiner til Mr. Pukk. Foto Klaus Eriksen

Har kjøpt 10 Cat-hjullastere

VESTBY (AT.no) Fra ikke å ha Caterpillar i maskinparken, har Mr. Pukk AS nå handlet 10 Cat hjullastere på tre år.

Publisert

Selskapet har spesialisert seg på å kombinere produksjon av pukk og etablering av store næringstomter på Østlandet. Måten dette gjøres på er at de produserer pukk av fjellet som knuses ned på tomtene, selger ferdigvarer i ulike fraksjoner og etterlater seg til slutt en opparbeidet tomt klar for bygging av store næringsbygg (ofte lager- og logistikkrelatert).

Nytt med Cat

Nylig ble den 10. Cat-hjullasteren (en Cat 980M) levert til en av tomtene Mr. Pukk AS holder til på, i Vestby, ikke langt fra de digre Asko-lageret man ser fra E6.

- Vi sto ved et veiskille for noen år siden og skulle bytte ut en rekke hjullastere. Det sto mellom Komatsu og Cat, sier Mr. Pukk-eier Lasse Jørgensen.

Ettersom selskapet ikke hadde handlet Cat hjullastere før, fikk de en maskin på demo i 2016.

- Vi ble imponert over kreftene og hvor hurtig maskinen var. Det gjorde at vi kunne gå litt ned på maskinstørrelse, og utføre samme jobb. Før hadde vi hakket større maskiner, men nå kan vi gå ned på størrelse selv om det hender i noen situasjoner at det kunne vært greit å ha større maskin, sier Jørgensen.

Endret filosofi

Han sier selskapet tidligere hadde som filosofi å ha litt eldre, men nedbetalte, maskiner. Dette har endret seg nå.

- Nå ser vi det er bedre å betale litt mer i leasing og lån, og øke produksjonen betydelig. Nå har vi nesten dobbel produksjon med omtrent de samme kostnadene. Det er riktignok uten å ha inkludert dekkutgifter som kommer når maskinene har gått 3-4 år, men likevel, sier Jørgensen.

De 10 nye Cat’ene er 4 stk. 980M (35 tonn) med 7 m3 Pon-produsert skuffe til grovknuser, 4 stk. 966M (27 tonn) med 5,3 m3 Cat-skuffe til finknuser og 2 stk. 962M (21 tonn) med 3,8 m3 ABL-skuffe og HK-feste til lasting av ferdigvare.

Skrudde selv før

Jørgensen har tegnet serviceavtale på alle maskinene, og også det er nytt for selskapet. Tradisjonelt har selskapet skrudd på maskinene selv, men da de kjøpte en brukt Cat-graver som hadde litt igjen på en allerede inngått serviceavtale, så de saken med nye øyne.

- Fordelen med serviceavtale er at man vet akkurat hvor mye maskinen koster. Man får én regning i måneden, og det er antall timer maskinen har gått. Nå har vi serviceavtale på alle anleggsmaskinene våre, men ikke på sikte- og knuseverk. Det blir en annen drift. Også de 20 lastebilene våre skrur vi på selv, sier Jørgensen.

9 knuseverk

Mr. Pukk har tomter på Enebakk, Vestby, Røyken og et pukkverk i Høland. Foruten egne prosjekter, utfører de knusing av stein ute hos kunder i tillegg. Selskapet har 9 knuseverk fordelt på fem grovknusere, tre finknusere og ett asfaltknuseverk.

PS: Mr. Pukk AS har også bestilt tre Cat-gravere av den nye Next Gen-serien. Disse er 2 x 340 (40 tonn) og én 330 (35 tonn) med HDHW-understell (High and Wide).

Powered by Labrador CMS