Valle
Valle

NCC selger eiendommer for 1,83 milliarder

NCC selger kontorprosjektene Valle Wood og Valle View i Oslo til Valle Eiendom Holding AS, et nyopprettet eiendomsselskap eid av Pareto Securities.

Publisert

Avtalen, på 1,83 milliarder kroner, inkluder også det resterende av NCCs regulerte areal på Valle. Avtalen vil bli implementert i to faser, den første i fjerde kvartal 2019 og den andre i 2021.

- Utviklingen og salget av Valle Wood og Valle View er utmerkede eksempler på vellykket eiendomsutvikling. I dette byutviklingsprosjektet har NCC vært en aktiv pådriver for å gjøre Valle-området til en viktig del av hovedstaden, sier Thomas Dahle, leder for NCC Property Development i Norge.

NCCs utviklingsprosjekt på Valle består av nærmere 60.000 kvadratmeter kontor og er strategisk plassert, godt synlig ved siden av E6 og nær t-banen, flybusser og gjennomfartsveier.

Kontorprosjektene bygges i etapper der det første prosjektet, Valle Wood, sto ferdig sommeren 2019. Bygget er Norges største næringseiendom i massivtre. Andre etappe, Valle View-prosjektet er igangsatt og leid ut til Utlendingsdirektoratet UDI med planlagt ferdigstillelse Q2 2021.

I tillegg til de to første prosjektene gjenstår cirka 27.000 kvadratmeter regulert areal for kontorer, inkludert 83 parkeringsplasser i siste del av prosjektet.

Valle Wood og Valle View vil bli miljøsertifisert i henhold til det internasjonale systemet Breeam, Excellent level.