Fra venstre: Maskinselger Kjetil Deinboll i Pon Equipment, Tommy Jensen, Alfred Bakken, Morten Dahl, Tom Wigdal, Lasse Kjøsterud og Ole Blakisrud i Utleiesenteret.
Fra venstre: Maskinselger Kjetil Deinboll i Pon Equipment, Tommy Jensen, Alfred Bakken, Morten Dahl, Tom Wigdal, Lasse Kjøsterud og Ole Blakisrud i Utleiesenteret.

Signerte avtale på fem elektriske gravemaskiner

Utleiesenteret satser grønt - tilbyr elektriske gravemaskiner.

Publisert Sist oppdatert

Utleiesenteret har signet opsjonsavtale på fem elektriske gravemaskiner. De utslippsfrie maskinene kommer til å bli spesielt attraktive på anleggsplassene i sentrum av byene på Østlandet.

- Flere og flere av våre kunder spør etter elektriske gravemaskiner, og nå kan produsentene endelig levere. Det er bra, for flere av våre kunders oppdragsgivere kommer etter hvert til å kreve et utslippsfritt alternativ også når gravejobben skal utføres, sier Morten Dahl som er salgs- og markedssjef i Utleiesenteret.

Utleiesenteret AS

  • Hovedkontor i Drammen, og avdelinger i Kongsberg, Oslo og på Gardermoen.
  • 85 ansatte og nærmere 400 millioner kroner i årlig omsetning.
  • Konsernet har i dag over 1000 lifter og 500 anleggsmaskiner til utleie.

Dahl håper å få de fem maskinene så raskt som mulig, og er godt fornøyd med at leveransen vil styrke Utleiesenterets posisjon som «et grønt og miljøvennlig utleieselskap i bygg- og anleggsbransjen».

Maskinene er: 3 stk. Cat 310 Z -line og 2 stk. Cat 320 Z -line.

- Vi kjører grønt. Utleiesenteret, som eier 50% av Norsk Bio, var for eksempel en av de første i Norge som tilbød mobilvarme med bioenergi. I fremtiden må vi regne med at enda flere vil kreve miljøprofil, både i næringslivet og spesielt i offentlige anbud. Vi har maskiner og utstyr med tydelig miljøprofil og ønsker å tilby grønne alternativer også i de tilfellene kundene ikke etterspør det, sier han.

Andre generasjon batterielektrisk fra Pon

- Det er spennende at Utleiesenteret har valgt et grønt fokus, og ønsker å satse på batterielektriske maskiner fra Z-line serien, sier Eivind Hafslund, prosjektleder for spesialprodukter hos Pon Equipment Norge.

Maskinene til Utleiesenteret, er Pon Equipments andre generasjon batterielektriske gravemaskiner.

Disse maskinenes elektriske drivlinje og komponenter er videreutviklet og optimalisert fra F-serien, og de har også Next-Gen-hydraulikk.

- Med mulighet for hurtiglading fra CCS hurtiglader, sikres rask lading og kompatibilitet med de fleste hurtigladere i markedet, sier Hafslund.

- Utfordrende å få tak i nok elektriske maskiner

Når Utleiesenteret om kort tid kan tilby gravemaskiner som går på strøm, er det et viktig bidrag til utslippsfrie byggeplasser.

- Det er ikke noe problem å jobbe fulle dager med disse utslippsfrie gravemaskinene, så lenge det er tilgang på strøm til lading, sier Morten Dahl.

Han opplyser at Utleiesenteret bevisst investerer i grønne maskiner. Utleieselskapet har som mål at 30 % av investeringsbudsjettet skal være fossilfrie maskiner.

- Utfordringen er å få tak i nok maskiner. Det er leverandørene som setter premissene her, sier Dahl.

Avtalen mellom Pon Equipment og Utleiesenteret er inngått med forbehold om at søknaden om Enova-støtte godkjennes.

Powered by Labrador CMS