DA ER DET I GANG: Som vanlig var det folksomt i hallen foran inngangsportene før startskuddet for Bauma gikk mandag morgen 24. oktober. Dette er 33. gang Bauma i München arrangeres.

Bauma i gang for 33. gang

MÜNCHEN (AT.no): Mandag morgen 24. oktober, slapp «hordene» nok en gang inn portene på det digre messesenteret i München.

Publisert Sist oppdatert

cFra mandag 24. oktober til søndag 30. oktober arrangeres nemlig den 33. utgaven av verdens største anleggsmesse. Rett nok skulle årets arrangement vært holdt på vårparten av 2022, men dette ble klokelig flyttet til høsten og kan gjennomføres ettersom det er en helt annen situasjon når det gjelder pandemien.

Verdens største

Bauma har rundt 3100 utstillere fra 60 land, fordelt på 200.000 m² i 18 haller, samt ytterligere 414.000 m² uteområder.

Det totale utstillerarealet som tas i bruk, gjør faktisk Bauma-messen i München til verdens største messe når det kommer til arealbruk.

I tillegg til anleggsmaskiner, er lastebiler, varebiler og generelt transportutstyr, gaffeltrucker, kraner, lifter, en mengde redskap til anleggsbruk, komponenter til maskiner og utstyr, slitedeler og «you name it». Man kan vel si at det du ikke finner på Bauma for å dekke behovet til anleggsvirksomhet, det trenger du antakeligvis ikke.

Store stander

Et mektig skue er «kranskogen» som dannes av over 30 kraner med tillatelse til å stå i full strekk. Det er også varslet maskiner i flere-hundre-tonnsklassen, for eksempel hos Komatsu og Sennebogen.

En Betong Øst Putzmeister iOntron hybrid betongpumpebil, med 36,4 meter rekkevidde, bygget på en Mercedes-Benz Arocs 2640 møter folk som flokker til gigamessa.

Ellers er det ventet mye fokus på elektriske nyheter. Allerede før startskuddet er gått, vet vi at det kommer drøssevis av elektriske maskinnyheter. Imponerende er også mange stander, og mest kjent for de største er de tyske selskapene Liebherr og Wirtgen (som nå er kjøpt opp av John Deere). Disse standene bygges flere måneder før Bauma starter.

Men alt er ikke stort på Bauma. I hallene er det en rekke små stander der det kan være spennende produkter som vises, eller teknologiske løsninger, for den saks skyld.

A&T på plass

Anlegg&Transport/AT.no er på plass med journalistene Torbjørn Eriksen, Bjørn E. Eriksen, Espen Braata og Klaus Eriksen i begynnelsen av Bauma.

Vi mottar gjerne tips om gode saker underveis i Bauma-uken, så ikke nøl med å ta kontakt med oss på e-post ved å trykke på navnene våre.

Oversiktsbilde av en del av den enorme anleggsmessa.
Powered by Labrador CMS