TUNNELRIGGER: Bilde av tre av maskinene er tatt på underjordsfabrikken i Örebro, Sverige, i mai. Den siste maskinen leveres til høsten. Fra Skanska: Jørgen Galleberg Johansen, Stian Lauluten, Hallvard Frisvoll, Roar Lindalen, Kato Frisvoll og Jan Eivind Prestegård. Fra Epiroc: Torbjörn Dalqvist, Espen Paulseth og Per Bolstad.

Epiroc leverer fire tunnelrigger til Skanska

Skanska mottar fire nye tunnelrigger fra Epiroc – en Boomer E20 S og tre Boomer XE3.

Som et av de ledende selskapene innen tunnel med «drill & blast» globalt, har Skanska en lang historie med å velge borerigger fra Epiroc i sin virksomhet. For øyeblikket har Skanska fjorten tunnelrigger fra Epiroc i produksjon på ulike steder i Norge.

- Vi har vært veldig fornøyde med boreriggene fra Epiroc, og vi er sikre på at disse nye tilskuddene vil bidra til stabil og sikker produktivitet, sier Roar Lindalen, fagansvarlig for underjordsmaskiner hos Skanska.

Prosjekter

Skanska har flere store prosjekter i Norge der tunnelriggene vil bli tatt i bruk. En av dem er en del av E39 Rogfast, som vil bli verdens lengste og dypeste undersjøiske veitunnel med en maksimal dybde på 392 meter under havnivå og en lengde på 27 km. 

Et annet prosjekt, er veiprosjektet E10/rv 85 i Nord-Norge, som inkluderer bygging og drift av 82 kilometer ny og oppgradert vei med sju nye tunneler og 22 bruer.

AVTALE: Avtalen er her på plass. Fra venstre: Espen Paulseth (markedssjef for underjordsmaskiner i Epiroc Norge) og Roar Lindalen (fagansvarlig for underjordsmaskiner hos Skanska).

- Denne leveransen er enda et eksempel på at våre produkter oppfyller de høyeste standardene når det gjelder sikkerhet og produktivitet, sier Espen Paulseth, markedssjef for underjordsmaskiner i Epiroc Norge.

Boomer XE3 og E20 S

Boomer XE3 er den mest solgte tunnelriggen i Norge, meldes det fra Epiroc. Boreriggen har «et omfattende dekningsområde, effektiv langhullsboring, høy borepresisjon og høy maskintilgjengelighet». 

Med Epirocs Rig Control System RCS 5, overvåker og kontrollerer operatøren alle riggfunksjoner.

Boomer E20 S er den mest moderne Jumboen fra Epiroc. Den har et nytt førerhus med lydnivå ned til 65 db, og den er forberedt for fjernstyring og CCS-kontroll av bæreren. 

For sikker bruk i svært bratte tunneler, er Skanskas borerigg også utstyrt med retarder.

Ordren ble signert i 2022, og tunnelriggene blir levert fra Epirocs produksjonsanlegg i Örebro, Sverige.

Powered by Labrador CMS