KONKURS: Becker Entreprenør er konkurs. Deler av boet befinner seg på dette fortauet på Kjelsås.

Forlatt Becker-maskin blokkerer fortauet

Strandet gravemaskin på Kjelsås i Oslo: – Værforholdene har gjort det vanskelig.

Etter at entreprenøren gikk konkurs tidligere i år, er det Vann- og avløpsetaten som har tatt over prosjektet på Kjelsås. Likevel står Beckers gravemaskin igjen, skriver Nordre Aker Budstikke.

Det er en tipser som har kontaktet avisen og spurt hvor lenge gravemaskinen til den tidligere entreprenøren skal stå i Kjelsåsveien, i veien for fotgjengere.

Les hele lokalavis-saken her.

Arbeid i Kjelsåsveien er for å sikre vannforsyningen til Frysja. Flere ganger er det blitt varslet forsinkelser i prosjektet som følge av konkursen.

– Skal fjernes

Kommunikasjonsrådgiver i Vann- og avløpsetaten, Simen Strand Jørgensen, opplyser til avisen at gravemaskinen skal fjernes i løpet av uken.

– Vi har snakket med Becker i dag, som sier at værforholdene har gjort det vanskelig for dem å hente gravemaskinen. Becker sier de vil hente gravemaskinen i løpet av denne uka, sier kommunikasjonsrådgiveren.

Becker har også et annet selskap, Becker Anlegg AS, som ikke er omfattet av konkursen. Dette leier ut utslippsfrie gravemaskiner og annet utstyr, i tillegg til transporttjenester. Det er usikkert hva det betyr for den aktuelle gravemaskinen på Kjelsås.

Det grønne skiftet

4. januar skrev Anlegg&Transport at Becker Entreprenør er konkurs.

Becker Entreprenør har ledet an i «det grønne skiftet», med elektriske maskiner og biler. I dag ble det kroken på døra.

Tvister om betalinger og mangel på jobber, skal være hovedgrunnene til konkursen. Men eier Hans-Erik Becker er klar på at «det grønne skiftet» har kostet mye for bedriften.

– Vi var en av de første som satset på det grønne, og har fått svi for det, sier Becker til Dagens Næringsliv (krever abonnement).

Powered by Labrador CMS