VOKSER: Gunnar Holth Grusforretning AS er i stadig vekst. Illustrasjonsbilde fra prosjekt på Elverum for noen år siden.

GHG vil utvide spennet i virksomheten

PUKKVERK: Gunnar Holth Grusforretning (GHG) slo seg stort opp på mobilknusing. Nå øker selskapet mest på oppkjøp, og involvering i faste stein- og grusuttak.

Publisert
MAKKERE: Roy Holth (t.v.) og Olav Hellekås fra Stein i Vei 2016. Den gang jobbet Hellekås med salg av Metso-knuseverk, men begynte senere i full tid i Hellestad Sandtak som GHG nå er medeier i.

Anlegg&Transport skriver i denne utgaven om GHGs medeierskap i selskapet Hellestad Sandtak AS i Telemark. Disse er langt fra de eneste selskapene GHG har gått inn i de senere årene, som 100% eier eller medeiere.

Ser etter muligheter

Samlet står selskapet/konsernet for 12 stein-/grusuttak i hele landet. I tillegg har konsernet overtatt Rygge Pukkverk (2022), nevnte Hellestad Sandtak (2018) og blitt medeier Norsk Pukkservice (2021).

- Strategien er å vokse på det vi mener vi er gode på. Det er og har vært å drive mobile pukkverk, men nå føler vi at vi nærmer oss et tak på den delen av virksomheten. Nå tenker vi mer på stasjonære pukkverk, og Rygge er siste eksempel på det, sier styreleder Roy Holth til A&T.

- Hva ser dere etter når dere går inn i eierskap med etablerte bedrifter, eller kjøper dem opp?

- Vi følger hele tiden med og ser etter nye muligheter. Vi er ikke så opptatt av geografi, men går gjerne inn i selskap som er nære der vi driver fra før for å få synergier, sier Holth og fortsetter:

- Vi kikker på potensialet i bedriften, både når det gjelder solgte tonn og hva vi som eiere kan bidra med for å styrke selskapet, både på innkjøp og økonomi. Vår virksomhet er volumbasert, hvordan selskapet vil bidra for konsernet som helhet er også viktig, sier Holth videre.

Gjenbruk

I 2020 etablerte GHG, sammen med Skanska og Hæhre Isachsen Gruppen, selskapet Viken Miljøpark AS (omtalt som Vimas). I dag er det tre avdelinger, Vinterbro, Toverud og på Fornebu, alle like utenfor Oslo. GHGs involvering i Vimas går gjennom Åsland Pukkverk som GHG eier 50/50 sammen med Hæhre. Åsland Pukkverk eier 50% av Vimas (for å være helt korrekt).

- Viken Miljøpark ble etablert med tanke på gjenbruk av masser, og vi har gått inn sammen med to spennende aktører med stor aktivitet innen både bygg og anlegg. Det i seg selv gir store synergieffekter. Både Skanska og HI Gruppen har store prosjekter, og vi ønsker å være tilstede med folk og utstyr der det skjer, sier Holth.

Albert Hæhre

Roy Holth og Hæhre-gründer Albert Hæhre, har kjent hverandre i en mannsalder. Hæhre ble kjent med GHG allerede i 1978 da Gunnar Holth (Roys far) inviterte Albert Hæhre for å se på virksomheten. Etter at Roy noen år senere tok over, ble Hæhre både kunde, samarbeidspartner og kompis av Roy. De har også konkurrert med hverandre på en profesjonell måte, uten at det har skapt gnissel.

NY SJEF: Fredrik Holth tok i januar i år over som daglig leder i Gunnar Holth Grusforretning AS.

- Det går mye i relasjoner i denne bransjen. I dag har vi også joint venture-selskap med Veidekke (Hamar Pukk og Grus) sier Holth som var daglig leder i Gunnar Holth Grusforretning fra 1989 til januar i år.

Ny Holth

Da tok sønnen Fredrik Holth over roret som daglig leder, og er med det 3. generasjon Holth som styrer skuta. Fredrik Holth har i flere år vært leder for den mobile knuseaktiviteten til selskapet. Denne teller i dag 24 mobile knuseenheter, og har vært bærebjelken i selskapet gjennom årtier.

PUKK OG GRUS: Livet til Roy Holth har i lang tid vært preget av stein, pukk og grus, og å tilby mobile tjenester innen bransjen.

- Skiftet var naturlig, og ikke noe nytt for oss at det ville skje. Fredrik har vært ansvarlig for mobilaktiviteten og er interessert i selskapet og virksomheten. Da var det naturlig for meg å gi stafettpinnen videre, så får jeg hjelpe til med prosjektene der hvor jeg har noe å bidra med, sier Roy Holth som er styreformann i selskapet.

Kongsvinger IL

Lidenskapen til Roy Holth stopper ikke ved fraksjoner og steinkvaliteter. Han er også levende opptatt av Kongsvinger IL Toppfotball, OBOS-klubben han selv fikk 81 kamper for mellom 1983 og 1985. I senere tid har han bidratt i klubben både med forretningsdrift og sponsormidler, og før en cupkamp 12. mars i år ble han sågar utnevnt til æresmedlem i klubben i hans hjerte.

- KIL er viktig for distriktet og jeg håper vi klarer å klore oss fast i OBOS-ligaen, sa Holth til A&T noen dager før seriepremieren borte mot Mjøndalen.

Powered by Labrador CMS