Her er 2,6 tonn metall på vei til å bli montert på ett av 990-ens hjul.

Her monteres tonnevis med kjetting

Denne Cat-hjullasteren i Vestland er blitt skikkelig godt skodd.

Publisert Sist oppdatert

Forrige uke var Lilleseth Kjetting, i samarbeid med Dekkhuset, og monterte på nye beskyttelseskjettinger på en Cat 990K hjullaster som skal gå i et stort steinbrudd på Dalsøyra, hos DC Halsvik Aggregates, i Vestland.

Beskyttelsen «Fels Titan 75» fra produsent Rud Erlau er utviklet for de aller største gruvene i verden, og skal være den første av sitt slag som er levert på det norske markedet.

- DC Entreprenør har en omfangsrik og moderne maskinpark som kun benytter best tilgjengelig teknologi og utstyr, derfor ble disse beskyttelseskjettingene viktig å utstyre deres maskin med, skriver Lilleseth Kjetting i en nyhetsmelding.

DC Resources Norway består av belgiske Group de Cloedts virksomheter i Norge, og omfatter selskapene DC Eikefet Aggregates AS, DC Halsvik Aggregates AS og DC Seljestokken Aggregates AS, som samlet har en bemanning på ca. 150 årsverk. Virksomhetene i Norge har årlige leveranser på rundt 5 millioner tonn, og leverer primært til nordeuropeiske kystområder, som Danmark, Tyskland, Polen, Storbritannia og Baltikum.

Veier over 10 tonn

Rud Erlau er verdens ledende produsent av beskyttelseskjettinger, med mer enn 70 års erfaring med produksjon og produktutvikling.

Kjettingene som ble levert og montert har størrelse 45/65-39 og veier 2600 kg per stykk, altså til sammen 10,4 tonn.

Rud Erlau leverer beskyttelseskjettinger til gruver over hele verden, blant annet til de tre største i Sverige.

Miljø og økonomi

Bruk av beskyttelseskjettinger ivaretar og forlenger levetiden til dekkene. Bruk av denne typen beskyttelseskjettinger skal gi økt produktivitet og maskintid på grunn av redusert dekkslitasje.

- Egenskapene er en viktig del av våre kunders bærekraftfokus som inkluderer positive miljømessige og økonomiske konsekvenser for driften, dette blir bare mer og mer viktig fremover. Vi kan levere beskyttelseskjetting til alle typer maskiner på det norske markedet som en del av vårt brede kjettingprogram mot anleggsbransjen, sier Stine Lilleseth.

Fels Titan 75 montert. Fra venstre: Representant fra Rud Erlau – Oliver Knabe og Lilleseth Kjettings Stian Østerhaug.
Powered by Labrador CMS