GOD STEKNING: L5 Navigation Norges Björn Blomquist (t.v.) og Espen Ellingsen på standen på MEFA 2022 i Stavanger.

L5 feiret avtale med RG Machine

L5 NAVIGATION: RG Machine skal utstyre nye borerigger med maskinstyring fra L5 Navigation.

Publisert Sist oppdatert
AVTALE: Fra venstre er Espen Ellingsen fra L5 Navigation Norge AS og Pål Brandvold fra RG Machine. Avtale om at L5 Navigation Norge skal levere maskinstyringssystemer til RG Machine sine nye borerigger.

Avtalen har L5 Navigation Norge jobbet med en stund, og under MEFA Stavanger kunne selger Espen Ellingsen skrive en melding på selskapets Facebook-side om at avtalen nå er gjennomført.

Det er selvsagt en god nyhet for selskapet som bygger seg opp stein for stein i Norge. L5 er mest kjent for, og har kommet lengst, med maskinstyring til borerigger. Men selskapet og også i full gang med å levere maskinstyring også til gravemaskiner.

- Gravemaskinstyring skal vi satse videre på, det er et stort marked, sier en av eierne i Norge, Björn Blomquist.

Et litt spesielt prosjekt de har levert, er til en gravemaskin i Agder Gruppen som går tidvis med boretårn. L5 har bygget en løsning med både boremaskinstyring og gravemaskinstyring i samme enhet til denne maskinen.

L5 er bygget opp ved at selskapet plukker komponenter fra ulike leverandører, og bygger dem sammen til sine egne løsninger.

På MEFA i Stavanger hadde L5 også egne «rollups» på samarbeidet de har med eksplosivhund.no. Kort fortalt utstyres hunder som snuser seg frem til udetonert sprengstoff, med GPS slik at man registrerer det hver gang en hund markerer. Da har man nøyaktige koordinater på sprengstoffet. Man får også en god oversikt over hvor hunden har vært slik at det er enkelt å følge opp senere med ytterligere søk.

Powered by Labrador CMS