LUFTTÅKE: Netto gjennomtrengningsfrekvens med lufttåkespyling er opptil 15 prosent høyere for Sandvik DL422iE sammenlignet med vannspyling. Sandvik DL422iE topphammer for langhullboring er utstyrt med elektrisk drivlinje. Foto: Sandvik
LUFTTÅKE: Netto gjennomtrengningsfrekvens med lufttåkespyling er opptil 15 prosent høyere for Sandvik DL422iE sammenlignet med vannspyling. Sandvik DL422iE topphammer for langhullboring er utstyrt med elektrisk drivlinje. Foto: Sandvik

Mer på batteri fra Sandvik

NY MODELL: Sandvik har utvidet sitt elektriske konsept med batterielektriske maskiner med en ny topphammer for langhullboring.

Publisert

Denne gangen er det den helautomatiske Sandvik DL422iE topphammer for langhullboring er utstyrt med elektrisk drivlinje. I en pressemelding skriver Sandvik at selskapet har som mål å tilby et komplett utvalg av batteridrevne borerigger for alle underjordiske boreoppgaver innen utgangen av 2021.

DL422iE er utviklet for underjordisk gruvedrift i produksjonsstoller på 4x4 m, eller mer. Den har den nyeste teknologi for kontinuerlig og ubemannet drift, med automasjon og fjernstyring for boring mellom skift og i pauser. I tillegg har maskinen omfattende datainnsamling og overføring via trådløse nettverk, noe som sikrer bedre produktivitet og utnyttelse av utstyret.

Sandvik DL422iE kan bore vertikale og vinklede vifter, og enkle eller parallelle Ø 89–127 mm langhull opptil 54 m dype (ST58 og ST68 borstenger). Maskinen er utstyrt med 33 kW HF1560ST borhammer for langhull. Frekvens er på 40–45 Hz og det er optimalisert slagdynamikk for ST68 borstenger. Dette reduserer stressnivået i borstålet, temperatur i nedre kobling/fremre hus, og gir lengre levetid for nakkeadapter og borstenger, melder Sandvik.

Automatikk

Som standard på maskinen kommer Sandviks platinapakke for automasjon av boring for kontinuerlig og automatisert produksjonsboring. Den kombineres med styringssystemet i-Class iSOLO for å maksimere produktiviteten og forbedre nøyaktigheten ved boring av vifter og parallelle langhull. Den gir fulltids stingerkontroll og brukes ved opplasting av boreplaner til kontrollsystemet, med administrasjon av boreplan i brukergrensesnittet for å sikre etthulls automatisk boring til forhåndsdefinert dybde. I tillegg gjennomføres mating og bomplassering for neste hull automatisk, og data overføres via WLAN Ethernet-tilkobling.

I tillegg kan maskinen utstyres med automatisk kroneskifter, slik at man oppnår automatisk boring av hele vifter og drift mellom arbeidsskift.

Utslippsfritt

Sandvik DL422iE er montert på bæreren C400E med firehjulsstyring og elektrisk drivlinje (batteripakke og elektrisk motor) for å unngå dieselutslipp og redusere driftskostnadene. Batteriene kan lades under boring, og maskinen kobles til gruvens el-nettverk.

Foruten at redusert utslipp også reduserer driftskostnader og ventilasjonskostnader i gruven, melder Sandvik at også maskinen også har kortere syklustider og bedre borekapasitet. Antall borede meter per arbeidsskift skal øks med 10%, og produktivitet som resultat av forbedret bruk av utstyret skal økes med 20%, hevder Sandvik.

DL422iE er utstyrt med ZR35 teleskopbom og hesteskoformet bomstøtte med teleskopjekker for maksimal kjørestabilitet, det mest effektive grunnlaget for nøyaktig langhullboring ved gruvedrift. Den brede 3000 mm bomforskyvningen og 620 mm teleskopiske utvidelsen muliggjør en dreiehøyde på 2100 mm. 360º mateoverlapp, stor bomtilt og svingvinkler gir allsidig vifteboring i tverrsnitt på 4x4 meter eller mer. For maksimal nøyaktighet er bommen utstyrt med elektronisk parallellitet. Lengre bomstøtte er tilgjengelig som ekstrautstyr og gir opptil +/– 45° matetilt ved boring av vifter og langhull, noe som øker allsidigheten ved boring i strosser ved enden av malmforekomster, boring av langhull i malm/avfall og ved boring av pilothull.

Powered by Labrador CMS