Morgedal Entreprenør kjøpes opp

Ny eier for bedriften med 40 ansatte som blir en del av et bygg- og anleggskonsern.

Publisert Sist oppdatert

RA1 Gruppen AS har inngått avtale om oppkjøp av Morgedal Entreprenør AS.

Ra1 Gruppen er fra før etablert som aktør innen bygg-, eiendom-, jernbane- og betongrelatert anleggsvirksomhet. Kjøpet av Morgedal Entreprenør AS skal komplettere Ra1 Gruppen som totalleverandør i bygg- og anleggsmarkedet og styrke gruppens kompetanse og kapasitet innenfor masseforflytning og grunnarbeider.

Morgedal entreprenør AS er en maskinentreprenør lokalisert i Telemark. Bedriften ble startet for elleve år siden, og har i dag ca. 40 medarbeidere. Det forventes en omsetning på 125 millioner kroner i 2022.

Ca. 150 ansatte og ca. en halv milliard i omsetning

- Vi er veldig glade for at Morgedal Entreprenør har valgt å bli en del av Ra1 Gruppen. Med ME på laget, styrker vi vår kompetanse på tyngre infrastrukturprosjekter innenfor vei, bane, VA, og kraft. Dette oppkjøpet vil ruste Ra1 til å bli en mer komplett samarbeidspartner for våre kunder. Vi har lært ME å kjenne gjennom tidligere samarbeidsprosjekter og er sikre på at denne fine gjengen vil passe godt inn sammen med resten av Ra1-familien. Vi ser med stor entusiasme frem til å bygge Ra1 videre sammen med våre nye kolleger fra ME, sier daglig leder i RA1 Gruppen, Geir Nesland Nilsen.

Fra venstre: Helge Andersen Byggland (daglig leder og eier i Morgedal Entreprenør), Geir Nesland Nilsen (daglig leder i Ra1 Gruppen) og Bjørn Tore Andersen (eier i Morgedal Entreprenør).

Etter oppkjøpet av Morgedal Entreprenør vil Ra1 Gruppen telle ca. 150 medarbeidere. Gruppen forventer en omsetning på ca. 500 millioner kroner i 2022 og har «målsetting og ambisjoner om ytterligere vekst i årene som kommer».

- Vi er veldig glade for at dette samarbeidet har kommet i stand. Det er svært motiverende for oss å bli en del av RA1 og vi ser frem til å være delaktige i den videre oppbyggingen av dette nye og spennende selskapet. Jeg er sikker på at sammenslåingen vil skape gode synergier både for medarbeidere, eiere og kunder, sier Helge A Byggland, daglig leder av Morgedal Entreprenør AS.

Morgedal-eiere blir Ra1-eiere

Avtalen som er inngått innebærer at Ra1 Gruppen kjøper 100% av aksjene i Morgedal Entreprenør.

Eierne i Morgedal Entreprenør Helge Andersen Byggland og Bjørn Tore Andersen går inn som deleiere i RA1 Gruppen.

Medeier i Morgedal Entreprenør, Rune Landsverk, selger seg ut av selskapet i forbindelse med gjennomføringen av oppkjøpet.

Powered by Labrador CMS