Rototilt Control (RC) er en ny serie fra Rototilt.
Rototilt Control (RC) er en ny serie fra Rototilt.

Nytt konsept fra Rototilt

Rototilt Control, den nyeste satsingen fra Rototilt, skal gi bedre kjørbarhet og økt effektivitet.

Publisert

Konseptet som blant annet innebærer en ny tiltrotatorserie, et nytt styresystem og en app for fjernstøtte, blir lansert på Bauma i München 24.–30. oktober.

- Kravene til ny teknologi, kjørbarhet og brukervennlighet blir stadig høyere. Rototilt Control (RC) er vårt svar på det behovet vi ser øker i markedet. Ikke minst det vi hører fra sluttbrukerne, sier produktsjef Caroline Jonsson.

Som navnet Rototilt Control avslører, er temaet for alle fremtidige produktlanseringen å sørge for at gravemaskinføreren har kontroll. For Rototilts tiltrotatorer innebærer RC-serien høyere presisjon ved bruk av tiltrotatorens funksjoner.

Fjernstøtte og ettermontering

Displayet i RC System har ny design som er utviklet i samarbeid med et produktdesignbyrå, og det er testet av Rototilt sammen med reelle sluttbrukere. Det har ny berøringsskjerm, og det gjør at man kan betjene sikkerhetslåsen SecureLock direkte i displayet med bare to knappetrykk. Sammen med øvrige produkter lanserer Rototilt i tillegg en ny mobilapp som gjør det mulig med fjernstøtte av tiltrotatorer i RC-serien fra serviceleverandører og forhandlere.

RC-system med app og ny tiltrotator-serie.
RC-system med app og ny tiltrotator-serie.

- Alle funksjonene du liker i dagens styresystem, blir med videre, men i praksis har vi utviklet helt ny programvare og helt nytt display, som samtidig er tilpasset fremtidens gravemaskiner og integrasjoner. Appen RC Connect er en forlengelse av vår satsing på mer tilgjengelig service kombinert med den nye teknologien i førerhuset, forklarer Jonsson.

De oppgraderte tiltrotatorene blir tilgjengelige for eiere av gravemaskiner mellom 10 og 43 tonn. En nyhet er at de som velger en tiltrotator uten det helautomatiske hurtigkoblingssystemet QuickChange, kan ettermontere det hvis behovet oppstår i fremtiden.

Trykkompenserende hydraulikk

I tillegg til brukervennlighet og kontroll, innebærer lanseringen økt energi- og drivstoffeffektivitet. Dette skyldes den trykkompenserende hydraulikken i tiltrotatorene.

Displayet i RC System har ny design.
Displayet i RC System har ny design.

- Med RC-serien trenger ikke maskinens hydraulikk å bruke mer effekt enn nødvendig for å drive tiltrotatorer, noe som sparer energi. Den nye hydraulikken gjør det mulig å bruke flere typer hydraulisk redskap allerede i grunnutførelsen. Kraften brukes der den trengs mest, og den forbedrer samkjøring med hydraulisk redskap, sier Jonsson.

Alle gravemaskinførere og maskineiere med produkter som bruker standarden Open-S, kan også glede seg til den nye RC-serien. Siden Open-S ble lansert av Rototilt og Steelwrist i 2020, har antall medlemmer økt jevnt og trutt, blant annet med maskingiganten Volvo.

- Vi mener at konkurranse fører til innovasjon og utvikling, og at sluttbrukeren skal ha valgmuligheter uten at det går på kompromiss med sikkerheten. Det står både Open-S og Rototilt Control for. Utstyret skal fungere, og brukeren skal være trygg på at alle deler kan brukes sammen på en sikker måte, sier produktsjefen.

Powered by Labrador CMS