Sandvik TH550B dumper batterielektrisk dumper for gruvedrift under jord.
Sandvik TH550B dumper batterielektrisk dumper for gruvedrift under jord.

Sandvik lanserer ny 50 tonn batterielektrisk dumper

Dumperen har batteriteknologi basert på litium-jern-fosfatkjemi (LiFePO4 eller LFP), et egnet valg for underjordisk gruvedrift.

Publisert

Sandvik TH550B kombinerer velprøvde løsninger og tredje generasjons BEV-teknologi. Dumperen er designet for å best utnytte den innovative teknologien i Artisans batteripakke og elektriske drivlinje, noe som muliggjør full utnyttelse av mulighetene som batteriteknologien gir.

Basert på filosofien om å revurdere utstyret i stedet for gruven, er dumperen bygget for å være enkel å implementere i alle underjordiske gruver der det kreves en 50 tonn dumper. Infrastrukturbehovet er minimalt, uten krav til kraner eller annet tungt løfteutstyr. Alt som trengs er en batteribakke med elektrisk tilkobling. Ettersom batteriets kapasitet ikke er avhengig av begrensninger i gruveventilasjon, kan de kraftigste tilgjengelige elektriske motorene brukes.

Sandvik TH550B elektrisk drivverk gir 540 kW kontinuerlig effekt og 6400 Nm kontinuerlig dreiemomenteffekt, noe som gir høy akselerasjon og raske rampehastigheter for korte syklustider.

Rask og enkel batteri AutoSwap og AutoConnect

Det patenterte selvbyttende systemet til Sandvik TH550B, inkludert AutoSwap og AutoConnect-funksjonene, er designet for å forbedre utstyrets tilgjengelighet og sikkerhet.

- Sandvik tilbyr det raskeste BEV pitstoppet på markedet, og tar bare noen få minutter. Sandvik TH550B kobler fra og setter ut det utladede batteriet på skinner, for deretter å hente et nytt og koble det automatisk til. Under denne raske og enkle prosedyren kontrollerer operatøren byttet uten å forlate førerhytta. Mens du kjører nedover, bruker dumperen regenerativ bremsing for å lade batteriet, skriver Sandvik i en pressemelding om nyheten.

Dumperen har batteriteknologi basert på litium-jern-fosfatkjemi (LiFePO4 eller LFP), et egnet valg for underjordisk gruvedrift.

Sandvik BEV lastere og dumpere

Sandvik TH550B, som ble introdusert på Minexpo International 2021 i Las Vegas, bygger på forgjengeren, Artisan Z50. Dumperen er nå skreddersydd for å passe inn i produktutvalget til Sandvik.

I tillegg til Sandvik TH550B, inkluderer utvalget av Sandviks batterielektriske lastere og dumpere en 18-tonners LH518B-laster samt 4-tonn A4 og 10-tonn A10 fra Artisan-linjen.

Sandvik fortsetter å utvikle batterielektriske lastere og dumperer i andre størrelsesklasser, inkludert en 65-tonn batteridumper i nær fremtid.

Powered by Labrador CMS