En slik Toyota Hilux pickup drevet med brenselceller skal nå utvikles i Storbritannia.
En slik Toyota Hilux pickup drevet med brenselceller skal nå utvikles i Storbritannia.

Toyota Hilux med brenselceller

Skal utvikles med utgangspunkt i komponenter brukt i Toyota Mirai.

Publisert Sist oppdatert

Toyota Motor Manufacturing (UK) Ltd. (TMUK) skal utvikle en Hilux drevet av brenselceller. I samarbeid med partnere innen teknisk utvikling som er basert i Storbritannia, Ricardo, ETL, D2H og Thatcham Research, er målet for prosjektet å tilpasse Toyotas komponenter for brenselcelleteknologi av 2. generasjon (som er brukt i den nyeste Toyota Mirai) til å transformere en Hilux til en elektrisk bil med brenselceller.

Mens TMUK leder prosjektet, skal folk fra forsknings- og utviklingsavdelingen i Toyota Motor Europe (TME) gi teknisk støtte slik at gruppene i Storbritannia kan bygge sin egen ekspertise og kunne utvikle neste generasjon hydrogenbaserte drivverk selvstendig, skriver Toyota i en nyhetsmelding.

Toyota har fått offentlige finansielle tilskudd til prosjektet, og rammene for finansieringen forutsetter at de første prototypene av den nye bilen produseres på Toyotas anlegg i Burnaston i løpet av 2023.

Videre er målet å forberede en serieproduksjon i mindre skala etter at prototypene har vært gjennom tester og levert tilfredsstillende ytelser.

Brenselcelleteknologi brukt i Toyotas personbil Mirai skal brukes i Hilux-en.
Brenselcelleteknologi brukt i Toyotas personbil Mirai skal brukes i Hilux-en.

- Storbritannia er et av nøkkelmarkedene for pickuper og er et viktig marked for Toyota. Denne finansieringen gir en enorm mulighet til å utvikle en nullutslippsløsning for et kritisk markedssegment. Vi ønsker å takke den britiske regjeringen for finansieringen som setter konsortiet i stand til å starte utviklingen av et brenselcellebasert drivverk for Toyota Hilux og bidra til vår ambisjon om karbonnøytralitet, sier Matt Harrison, president og CEO i Toyota Motor Europe.

Toyota skriver ikke noe i meldingen om resten av Europa vil så tilgang til slike pickuper.

Powered by Labrador CMS