Teco 2030 Fuel Cell Container skal fungere som en nullutslippsenergiløsning for lading av Implenia Norges elektriske maskiner og byggeplasser.

Implenia skal produsere strøm på anleggsplassen

Har bestilt hydrogendrevne brenselcellemoduler.

Publisert

Infrastrukturentreprenøren Implenia Norge har lagt inn en bestilling på to FCM400 hydrogenbrenselcellemoduler fra Teco 2030 ASA. Ordren er verdt 20 millioner kroner, med opsjon på å installere to ekstra FCM400-systemer med komplett kraft- og automasjonsutstyr. Ved bruk av opsjonen, er den samlede kontraktsverdien 30 millioner kroner.

Bestillingen inkluderer to Teco 2030 FCM400 brenselcellemoduler for en total effekt på 800 kW med alt kraft- og automasjonsutstyr. Dette skal installeres i en 20-fots ISO-container som vil produsere nullutslippsenergi til byggeplasser.

Implenia har en opsjon på å inkludere ytterligere to brenselcellemoduler (FCM400) i HydroPilot-containeren som kan øke effektkapasiteten til 1600 kW installert i samme HydroPilot-container.

Leveres i 2023

Brenselcellene skal etter planen leveres i løpet av 3. kvartal 2023. Hver brenselcellemodul er designet med 400 kW netto effektkapasitet og er designet for en skalerbar og modulær tilnærming.

Dagens ordre bygger på det tidligere annonserte samarbeidet mellom Teco 2030 og Implenia og påfølgende tilskudd fra Enova for å utvikle og pilotere hydrogendrevne løsninger for å eliminere utslipp på byggeplasser.

- Sender et sterkt signal

- Dieselgeneratorer er i dag hovedkraftkilden på infrastruktur-byggeplasser og en betydelig kilde til klimagassutslipp. Det faktum at en internasjonal infrastrukturentreprenør som Implenia går videre med hydrogenbrenselceller som energikilde for sine anlegg sender et sterkt signal om at dette nå er et anvendelig utslippsfritt alternativ for tunge bruksområder, sier Tore Enger, administrerende direktør i Teco 2030 ASA.

- Implenia anerkjenner og støtter den norske regjeringens plan om å gjøre transportsektorens byggeplasser fossilfrie. Vi tror hydrogenbrenselceller vil spille en stor rolle for å nå denne ambisjonen, sier Audun Aaland, administrerende direktør i Implenia Norge AS.

Selskapene

Implenia Norge er et datterselskap av Implenia AG, et multinasjonalt entreprenørselskap med ca. 9000 ansatte med hovedkontor i Sveits. Implenia er i dag involvert i flere store infrastrukturprosjekter i Norge.

Teco 2030 er et norskbasert cleantech-selskap som utvikler nullutslippsteknologi for maritim og tung industri. Selskapet utvikler PEM-brenselceller og moduler, som gjør det mulig for skip og andre tunge applikasjoner å bli utslippsfrie.

Powered by Labrador CMS