OPPGRADERT VEIKROPP: Veistrekningen mellom Laksvatn og Jøvik får oppgradert veikropp.

Tre fylkesveistrekninger sendes ut på anbud

OPPGRADERES: 100 kilometer med vei oppgraderes i denne runden - dette er veier som er vurdert å være i dårligst stand i hele fylket.

Publisert Sist oppdatert

De tre strekningene som påbegynnes i år er Laksvatn-Jøvik i kommune Balsfjord og Tromsø, Kantornes-Hans Lasaneset i Balsfjord og Olsborg/Minde-Målsnes i Målselv. 

To milliarder frem til 2025

Utbedringen er en del av det pågående Fylkesveiløftet som ble vedtatt av Troms fylkeskommune i 2021, skriver fylkeskommunen på sine nettsider. To milliarder kroner har blitt satt av til Fylkesveiløftet, og disse investeres i fylkesveiene i perioden 2022 til 2025.

Totalt er det rundt 100 kilometer med vei som oppgraderes i denne runden; dette er veier som er vurdert å være i dårligst stand i hele fylket.

De dårligste strekningene

De dårligste veiene prioriteres, dette er strekninger med manglende bæreevne. Disse oppgraderes slik at veiene tåler trafikken bedre. Forsterkning av selve fundamentet blir prioritert. 

Utbedring av veikropp, drenering og dekkelegging gjør veiene mer hardføre og vil redusere behovet for vedlikehold i fremtiden. 

Vil gå over to år

– Vi har et etterslep på fylkesveiene. Det vi gjør nå er mer enn å skifte dårlig asfalt. Å forsterke selve grunnkonstruksjonen gir stabilitet og bæreevne til veibanen, sier Bjørn Kavli, samferdselssjef i Troms fylkeskommune.

Arbeidet vil gå over to år og skal være ferdig i 2026. Nå skal altså arbeidet ut på anbud. For hver strekning deles kontraktene i to, en for dreneringstiltak og en for forsterkningstiltak og asfaltarbeider.

Fylkestinget bestemte i 2021 at tiden var kommet for en kraftig oppgradering av de dårligste veiene i Troms. Mange veier var ikke tilpasset dagens bruk og økt transport med større kjøretøy. 

Fylkesveiløftet i Troms

Fylkestinget bestemte i 2021 at tiden var kommet for en kraftig oppgradering av de dårligste veiene i Troms. Fylkesveiløftet i Troms er en veisatsing i perioden 2022 til 2025 der prioriterte veistrekninger får en standardheving. Midlene kommer fra omprioritering av investeringsmidler. 

Fylkesutvalget godkjente 5. mars 2024 utlysning av anbud for strekningene:

  • Fv 7900 Laksvatn – Jøvik
  • Fv 7902 Kantornes – Hans Larsaneset
  • Fv 854 Olsborg/Minde – Målsnes

Bæreevnen styrkes for å tåle tyngre last og større vogntog.

Powered by Labrador CMS