LANGT SAMARBEID: Utleiesenteret og Norsk Bio har allerede anlegg i drift. Fra venstre: Daglig leder Henrik Kjæreng i Norsk Bio, Lasse Bjørn som er selger av varmeprodukter i Utleiesenteret og salgs- og markedssjef Morten Dahl i Utleiesenteret. Foto: Steven Amdal
LANGT SAMARBEID: Utleiesenteret og Norsk Bio har allerede anlegg i drift. Fra venstre: Daglig leder Henrik Kjæreng i Norsk Bio, Lasse Bjørn som er selger av varmeprodukter i Utleiesenteret og salgs- og markedssjef Morten Dahl i Utleiesenteret. Foto: Steven Amdal

Vil erstatte diesel med pellets på byggeplassen

Fra 1. januar blir det forbudt å bruke fossil olje til oppvarming og tørking på byggeplasser. Biobrensel er et godt og tilgjengelig alternativ.

Publisert

Dette melder Utleiesenteret i en pressemelding.

- Når kulda setter inn og forbudet trer i kraft ved nyttår, er biobrensel en av de få godkjente løsningene, opplyser salgs- og markedssjef Morten Dahl i Utleiesenteret. Han merker at pågangen er stor om dagen.

Utleiesenteret kjøpte for flere år siden 50% av selskapet Norsk Bio AS som er leverandør av pellets-styrt byggvarme.

– Vi var allerede den gang oppmerksomme på at det ville komme restriksjoner på bruk av fossil olje til oppvarming og tørking på byggeplassene. Når forbudet nå trer vi kraft, er vi godt forberedt på å tilby et attraktivt alternativ, sier Dahl.

Forbudet vil bidra til å redusere utslipp av klimagasser fra byggsektoren. Det vil også ha andre miljøeffekter, som redusert luftforurensning i byene og på byggeplassene, samt bedre helse, miljø og sikkerhet på byggeplass.

Miljødirektoratet har beregnet at forbudet vil kutte utslipp av 85.000 tonn CO2 i året. Det er kommunene som skal påse at forbudet følges.

– Gårdeiere, byggherrer, entreprenører og andre må finne alternativer før vinteren kommer, sier Dahl.

Pågang

– Vi har pelletsanlegg i drift, og vi merker nå økende interesse for anleggene. Pågangen er så stor at Utleiesenteret har ansatt en egen medarbeider som utelukkende skal arbeide med salg av anlegg og veiledning av kundene, opplyser daglig leder Henrik Kjæreng i Norsk Bio AS.

I Norsk Bio er gründerne fortsatt med i utviklingen av løsningen og driften av anleggene.

– Vi har gode erfaringer med drift av disse anleggene og kundene er fornøyde. Nå er vi klare til å skalere opp, sier Kjæreng.

Grønn profil

– Vi ønsker å ta posisjonen som det grønne og miljøvennlige utleieselskapet i bygg- og anleggsbransjen, og vi opplever nå at flere kunder spør etter klima- og miljøvennlige alternativer. Vi er derfor stolte av å være den første i Norge som tilbyr mobil varme med bioenergi, sier Dahl.

Utleiesenteret melder i en pressemelding at selskapet er en av de største aktørene innen utleie til bygg og anlegg på Østlandet, og driver virksomheten med utgangspunkt i avdelingene i Drammen, Kongsberg, Oslo og på Gardermoen. Selskapet skriver videre at det har maskiner og utstyr med tydelig miljøprofil.

– Vi investerer i grønne maskiner der det fins slike alternativer, avslutter salgs- og markedssjef Morten Dahl.

Powered by Labrador CMS