På VIPPEN: Her prøver Ole Henrik Blengsli å vinsje forfra og fra siden ved å forankre i et tre (til venstre). Treet var ikke sterkt nok.
På VIPPEN: Her prøver Ole Henrik Blengsli å vinsje forfra og fra siden ved å forankre i et tre (til venstre). Treet var ikke sterkt nok. (Foto: Bilde fra episode 9 sesong 2 av Vinterveiens Helter.)

Bergingsaksjon fra vondt til verre

Her prøver bilberger Ole Henrik Blengsli å berge en krokbil opp av grøfta med én tungberger. Etter en god stund med berging, står lastebilen som skal berges mer usikkert enn noen gang.

Erfaring er gull verdt i bergingsbransjen. 19-årige Ole Henrik er i ferd med å bygge opp sin egen erfaringsbank i Vinterveiens helter episode 9, sesong 2.

Får hjelp

Han prøver å trekke opp en lastebil på glatt underlag fra en bratt og dyp grøft ved å trekke i front. Med en situasjon han ikke har kontroll over og en stadig mer nervøs bileier, står lastebilen han skal berge etter hvert med fronten til værs - ett par meter over veibanen.

Han får etter hvert hjelp fra en tidligere bilberger og en hjullaster som kan holde/trekke i front mens tungbergeren vinsjer krokbilen sideveis opp på veien. Mange erfaringer rikere og med utført oppdrag er han godt fornøyd med dagen. Om noen år håper han å være like erfaren som sin far, bilberger Jo Roger Blengsli.

Andre bergingsoppdrag

Andre bergingsoppdrag i episoden som har premiere på National Geographic Channel mandag 24. oktober klokken 22.00 er:

Berging av veltet komprimatorbil, melkebil og båt. En influensaherjet bilberger Bjørn Lægreid må frem med vinkelsliperen for å berge et vogntog med girkasseproblemer.

Forsiden nå