«Scania-doktorene» har funnet hva som er årsakene til «helseproblemene» hos noen eksemplarer av Scania R730.
«Scania-doktorene» har funnet hva som er årsakene til «helseproblemene» hos noen eksemplarer av Scania R730.

EM-sirkuset er i gang

De har skrudd, planlagt, organisert, svettet og testet. Mange har hatt håp, men etter de to første EM-helgene i Truck Racing er det fjorårets seierherre som dominerer - Jochen Hahn.

Den første helgen i Istanbul vant han alle fire løpene og dro selvsagt i land en solid sammenlagtseier. Like suveren på andreplassen var en annen merittert fører, Antonio Albacete. Begge kjører MAN, som dermed fikk en prestisjemessig viktig fjær i hatten i sesongåpningen av EM i Truck Race.

Den andre helgen i Misano i Italia startet det på samme måte for Hahn. Han vant første runden, men i det andre snudde hellet seg, og han kjørte ut. Dermed ble han poengløs. Bra plasseringer i de siste to rundene gjorde imidlertid at han beholdt sammelagtseieren. Den skrumpet imidlertid inn fra et forsprang på 13 poeng i Istanbul til 7 etter Misano, hvor Albacete hadde en jevnere racing-weekend og også vant en av rundene. MAN-duoen har foreløpig en overbevisende ledelse på de øvrige.

De andre

Renault-kjørerne Markus Oestreich og Adam Lacko oppnådde bra resultater ifjor, og trenden er den samme i år. Lacko var best av de to etter første runde, men avstanden til Oestreich var bare fattige to poeng. Med bedre kjøring av Oestreich i Misano ble rollene byttet om. De to har for øyeblikket et relativt sterkt grep om 3. og 4.-plassen sammenlagt.

:De to neste EM-rundene finner sted i Jarama i Spania og Nogaro i Frankrike. Det blir spennende å se om tendensene fortsetter, og det kan du lese om i A&T nr. 6.

De tre beste i sammendraget etter to EM-runder i Truck Racing:

1. Jochen Hahn (MAN) 103 poeng. 2. Antonio Albacete (MAN) 96 poeng. 3. Marcus Oestreich (Renault) 76 poeng.

Forsiden nå