Bjarne Corwin og Kai Paulshus i Hesselberg gleder seg som to små barn til å flytte inn i nytt praktanlegg kloss ved E6.

Hesselberg overtok nybygget

Truck- og maskinleverandøren flytter i løpet av sommeren inn på 16.000 flunkende nye kvadratmeter.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Hesselberg Truck og Hesselberg Maskin har lenge hatt tilhold i litt for gamle og litt for trange lokaler på Økern i Oslo. I løpet av sommeren blir det slutt på det, for da flyttes både administrasjon, salg, service og lager til Bulk Park Lindeberg rett ved E6 sør for Kløfta.

– Dette tror jeg blir Skandinavias beste maskinsalgverksted og delelager. Jeg er stolt av bygget, sa Bjarne Corwin i Hesselberg da overtakelsesprotokollene ble signert onsdag.

Kjøpe - ikke leie

Bulk Infrastructure har stått for utviklingen og oppfølgingen av prosjektet, mens totalentreprenør Thermica AS har stått for selve byggingen. I motsetning til de fleste andre Bulk-kunder, skal ikke Hesselberg leie det nye bygget, men har kjøpt både tomt og bygg.

Og bygget er virkelige «state of the art». Her er totalt 16.000 m² bygningsmasse fordelt på tre sammenhengende fløyer. I den ene fløyen ligger hovedinngang, kontorer, kantine (til sammen 3850 m²) og varmtlager på 3300 m².

I den andre fløyen er det reist et 5000 m² stort kaldtlager. Midt mellom fløyene er det satt av 3000 m² til verksted og en rekke gjennomgående løp. Dette beskrives som hjertet i bygget. Her finner vi i tillegg til verkstedet også en stor moderne vaskehall, og et lakkeringsrom.

Dag Klem i Bulk Infrastructure er strålende fornøyd over å kunne overlevere ett fiks ferdig bygg til Hesselberg.

Vanligvis pleier Bulk å bygge rene lagerbygg med kontorer, men å bygge et topp moderne verksted er noe litt annet.

– Vi har nå vist at vi kan bygge både produksjonsanlegg og verksted, og kommer nok til å bruke dette bygget som et referanseanlegg, sier Dag Klem, VP Sales & Operations i Bulk Infrastructure.

Flytting i sommer

Hesselberg regner med å ha flyttet hele virksomheten fra Oslo til Lindeberg i løpet av sommeren og satser på å ha åpningsfest for partnere og kunder tidlig i høst.

Representanter for både Hesselberg, Bulk og entreprenøren Thermica var til stede da Hesselberg fikk nøkkelen til sitt nye hjem onsdag.

Hesselberg Maskin importerer, selger og utfører service på maskinmerker som Komatsu, Manitou, Bomag og Veekas, mens Hesselberg Truck gjør det samme for Linde gaffeltrucker, Terberg terminaltraktorer og CVS Ferrari stortrucker.

Powered by Labrador CMS