Produktansvarlig Erling Ånesland og kollega Per Iversen hos Maskin og Konsult demonstrerer «babyknuseren» på gårdsplassen på Skedsmokorset.

Miniknuseverk på 3,4 tonn

Maskin og Konsult på Skedsmokorset lanserer nå beltegående knuseverk hvor det minste har minimål, 4,45 m langt og 1,45 m bredt. - Disse maskinene kan bli nyttige på mange byggeplasser, sier produktansvarlig Erling Ånesland.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 10 år siden.

Komplet er navnet på maskinene som nå står klare for kundedemonstrasjoner og visning på Vei og Anlegg. De små kjeftknuserne er produsert i Italia, og er ifølge Ånesland ypperlige for små rivejobber, gjerne på trange områder hvor det er vanskelig å komme til med lastebil.

De fleste rivningsprosjekter i Norge er ikke så store at entreprenøren kan forsvare riggkostnader knyttet til tradisjonelle knuseverk på plassen. Derfor blir tygging av betong som regel utført på stasjonære anlegg, med tilhørende transportkostnader, iblant tur/retur.

- Med Komplet-knuseren kan rivningsmateriell klargjøres for gjenbruk på stedet, eller man kan gjøre salgbar vare direkte, sier Ånesland.

Inntil 15m3 i timen

Miniknuseverket veier bare 3,4 tonn og har målene 4,45 m/1,9 m/1,45 m (l/h/b).

Inntaksåpningen er på 480X250 mm, og knuseren kan stilles for produksjon av fraksjonene fra 10 til 80 mm.

- Erfaringsmessig produseres det mellom 6 og 15m3 i timen, sier Ånesland.

Maskinen A&T fikk demonstrert på Skedsmokorset er den minste av to modeller som kommer til Norge. Den har fått typebetegnelsen Komplet Lem Track 4825.

Den andre, Lem Track 6040, har en inntaksåpning på 600x400 mm og veier 12 tonn.

15-20 i året

Knuseverket drives av en Isuzu dieselmotor på 21,5 kW (29 hk). Matebeltet er justerbart, og transportbeltet som frakter ut den knuste betongen, er utstyrt med magnet for utskilling av metall.

- Maskinen er beltegående, og den fordrer ikke bemanning. Alle funksjoner er fjernstyrt, og knuseverket kan for eksempel opereres fra gravemaskinen, sier Ånesland som har stor tro på produktet.

- Når vi kommer igang for fullt, skal vi selge 15-20 av disse i året.

- Dette er med andre ord ikke noe overflødighetsprodukt?

- Vet du hva? Det samme spurte folk da minigraverne kom på markedet for 30 år siden. Mange så på dem som ubrukelig leketøy. Erfaringene har vært motsatte. Minigraverne er nyttige til sitt bruk, og de fleste firmaene har minst en. Slik kan det bli med miniknuserne også!

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS