Disse tre skal delta i den nordiske finalen, den norske vinneren Espen Frey i midten flankert av toeren Thor Asbjørn Vigeland Larsen fra Mandal (t.v.) og til høyre Christer Halfdansen fra Stokke i Vestfold som ble nummer tre.

Norsk "Super Eco Driver" kåret

Ifjor arrangerte Volvo en sjåførkonkurranse i de fire nordiske landene med formål å sette fokus på økonomisk kjøring og Volvos drivstoffoptimerte drivlinje, resultatet av en utvikling som har gjort Volvos lastebiler 100 ganger renere enn de var for 25 år siden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 10 år siden.

I konkurransen som foregikk lokalt i syv regioner høsten 2009 i forbindelse med Volvos karavane, deltok over 450 sjåfører. I den norske finalen som gikk av stabelen ved Volvo Truck Center på Jessheim lørdag 20. mars, deltok de beste fra regionfinalene. Seks av regionene ble representert av én mann, fra Volvo Truck Center kom tre. Grunnen var at antall deltakere fra denne regionen var meget høyt.

Close race

Forskjellene i resultatene ble små, men Espen Frey fra Frogner i Akershus gikk til topps. I en 3 mils finaleløype brukte Espen Frey totalt bare0,19 literdiesel mindre enn nærmeste konkurrent, Tor Asbjørn Vigeland Larsen fra Mandal. Tredjemann var Christian Halfdansen, Stokke i Vestfold. Disse tre skal konkurrere med tre fra hvert av de andre nordiske landene i den nordiske finalen 17. april i Gøteborg. Premien er en 2,7-tonns Volvo minigraver til nesten 300.000 kroner.

 

Powered by Labrador CMS