Gunnar Thorud slutter som adm. direktør Volvo Maskin AS, for å gå over i en ny stilling i Volvo CE i Sverige.Foto: Bjørn E. Eriksen

Skifte av toppsjef hos Volvo Maskin

Gunnar Thorud skal over i ny stilling i Volvo CE i Sverige, og Volvo Maskin AS har startet prosessen med å rekruttere en ny toppleder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Norges største forhandler for anleggsmaskiner skriver følgende i en pressemelding fredag 21. august 2020:

Ny stilling

Etter fire år med gode resultater i Volvo Maskin AS blir Gunnar Thorud hovedansvarlig for Productivity Services-satsningen til Volvo Construction Equipment på globalt nivå som Vice President Productivity Services.

Volvo Maskin starter derfor prosessen med å rekruttere ny adm. direktør. Thorud overtok som adm. direktør i Volvo Maskin AS, Norges ledende distributør av anleggsmaskiner, i oktober 2016. I løpet av de siste fire årene har han ledet implementeringen av det strategiske og operasjonelle forbedringsarbeidet som har hatt som mål å skape nærhet mellom kunde og forhandler for å bli enda bedre til å møte kundenes behov. Tett samarbeid gjennom alle ledd, fra produktutvikling til fabrikk, via forhandler og ut til kunde har vært avgjørende i forbedringsarbeidet.

Markedsleder

Totalmarkedet i Norge har i perioden 2016 - 2019 økt med 12% for antall nye anleggsmaskiner. Volvo Maskin AS har i samme periode økt sin omsetning med 34%, fra 2,86 milliarder til 3,82 milliarder. Volvo Maskin har samtidig beholdt sin posisjon som markedsleder, og hadde ved utgangen av 2019 en markedsandel på 31%.

- Jeg ser frem til å ønske Gunnar velkommen til den nye rollen som ansvarlig for Productivity, sier Carl Slotte, Senior Vice President Volvo CE Europe. Foto: Volvo CE

- Jeg er stolt over resultatene vi som kollegaer i Volvo Maskin har skapt, og de kulturendringene som var nødvendige for å klare dette. Jeg ser frem til å følge med på Volvo Maskin sin reise videre i forbedringsarbeidet. I min neste rolle vil jeg ha tett kontakt med forhandlernettverket å jobbe for at vi sammen videreutvikler Volvo til det beste for kundene, medarbeiderne og konsernet, også på globalt nivå, sier Gunnar Thorud.

Teknologiutviklingen i anleggsmaskinbransjen er akselererende og mulighetene som ligger i ny teknologi åpner for mer sofistikerte løsninger til det beste for kunden. Dette stiller høyere krav til både fabrikker og forhandlernettverket, som må tilpasse seg endringene raskere nå enn før.

Største egeneide forhandler

For Volvo Maskin vil uptime, connectivity og produktivitetstjenester være en viktig ingrediens i det videre forbedringsarbeidet. Samhandlingen mellom forhandler, kunde og produsent vil bli enda viktigere fremover for å utnytte disse mulighetene fullt ut.

- Volvo Maskin AS er vår største egeneide forhandler og en viktig samarbeidspartner for Volvo CE. Gunnar sin tydelige strategiske retning, engasjement og forståelse for viktigheten av samhandling og forbedringskultur har gitt veldig gode resultater. Jeg ser frem til å ønske Gunnar velkommen til den nye rollen som ansvarlig for Productivity, sier Carl Slotte, Senior Vice President Volvo CE Europe.

Ny styreleder

Volvo Maskin har per dato fått ny styreleder, med Val Ledden, Vice President Retail Development & Key Account. Gunnar Thorud vil sammen med Ledden være delaktig i rekrutteringen av ny adm. direktør og vil derfor i en periode holde begge posisjoner.

Powered by Labrador CMS