STOPP: Det ble bomstopp for denne personbilen med henger da den ble stoppet på Jessheim.

8,5 tonn vogntogvekt

JESSHEIM: Hvor skal vi begynne …, på hengeren til denne personbilen var det meste galt …

Publisert

Etter at den noe merksnodige ekvipasjen ble observert på E6 ble en personbil med tilhenger stoppet for kontroll på Jessheim. En sjåfør hadde vært på jobb og hadde lastet opp det han kunne på hengeren. Her fant kontrollørene ut at vogntogvekten var hele 8,5 tonn noe som ga en overlast på 1650 kg på vogntogkombinasjonen (bil+ tilhenger). Tilhengeren hadde en totalvekt på 4800 kilo, noe som betød en overlast på 1300 kilo. I tillegg var tilhengerkoplingen overlastet med 560 kilo, for denne bilen var maksimal koplingsvekt faktisk hele 140 kilo, noe som er relativt høyt i seg selv.

GALT: Her var det meste galt, 1300 kilo overlast, ingen bremselys og aldri registrert henger.

For å toppe det hele var ikke tilhengeren registrert og det var satt på skilter som ikke tilhørte hengeren, men det stoppet ikke der, for det var heller ikke bremselys på hengeren.

Resultatet var selvsagt bruksforbud på hengeren, som etter det kontrollørene kunne finne ut aldri har vært registrert i Norge. Hengeren blir stående til en bergingsbil kan ta seg av den, men lasten kan hentes av lovlige kjøretøy. Det ble ikke utstedt noe gebyr på stedet da hendelsen vil bli anmeldt og politijuristen vil vurdere størrelse på forelegg og eventuelt førerkortbeslag.

Powered by Labrador CMS