Ukrainas statstjeneste for transportsikkerhet fanget dette bildet til harddisken de en Felleskjøpet-merket lastebil passerte en automatisk vektkontroll nær Kyiv 3. november. Det var en liten overlast som ga et gebyr på ca. 2420 kroner.

Felleskjøpet-merket lastebil brøt loven i Ukraina

Fanget av en automatisk veikontroll.

Publisert Sist oppdatert

Ukrainske veimyndigheter begynte 1. oktober 2021 gi gebyr for overlast ved bruk av et system som veier biler i fart på motorveier.

3. november ble en grønn og gul lastebil med Felleskjøpet-logo veid og funnet for tung.

Det var ikke mye overlast, og gebyret kom på beskjedne 8500 ukrainske hrynvia som tilsvarer ca. 2420 kroner.

Det som var mest oppsiktsvekkende, var at det var en Felleskjøpet-lastebil som ble tatt - en Volvo 500.

Samme bilde, zoomet inn for å vise bedre at det står Felleskjøpet.

Det er sannsynligvis en norsk lastebil som er solgt til ny eier i Ukraina/Øst-Europa uten at logo og farger fra tidligere eier ble fjernet.

Det er overraskende vanlig at de som bytter inn en lastebil i Norge når de kjøper ny ikke sørger for (bryr seg om?) at gamle logoer og lett gjenkjennelige farger fjernes. Det kan gi en smule dårlig reklame når lastebilene blir innblandet i ulovligheter med tidligere eiers navn og farger.

- Felleskjøpet samarbeider med eksterne bileiere på alle våre transporttjenester. Dette er en gammel bil som en av våre bileiere sikkert har tatt innbytte eller solgt brukt. Deretter har bilen tydelig havnet på eksport uten at vår logo og reklame er blitt fjernet, sier kommunikasjonsrådgiver Sigbjørn Vedeld i Felleskjøpet Agri.

Powered by Labrador CMS