NARVIK OG TROMSØ: Bård og Heidi Sommerseth driver Ford-forhandleren Sommerseth AS i Narvik. Nå utvider de til Tromsø.

Ford styrker seg i Tromsø

Det er inngått avtale mellom Ford Motor Norge AS og Sommerseth AS om etablering av virksomhet for salg og service av Ford i Tromsø fra 1. juni 2024.

Publisert

Sommerseth AS, som er Ford-forhandler i Narvik, er blitt enig med eier av Autohuset AS i Tromsø om kjøp av hele bilforhandlervirksomheten og bilanlegget i Ringveien 17 i Tromsø.

– Anlegget vil bli vesentlig oppgradert og rustet opp til å bli et effektivt og moderne bilanlegg for fremtidens distribusjon. Vi ser frem til å bygge videre på vår bedriftskultur. Gjennom generasjoner med Ford i Narvik, har vi bygget opp vårt renommé der vi alltid setter kunden i fokus. Det er en «once in a lifetime» mulighet for oss å kunne starte en 100% dedikert Ford-virksomhet i dette området, og fortsette reisen i sagaen om Sommerseth, sier Bård Sommerseth. 

Han driver Sommerseth AS sammen med Heidi Sommerseth.

– Perfekt tidspunkt for etablering

– Tidspunktet for etableringen er perfekt, nå som vi står foran en rekke nye, elektriske Ford-produkter som passer perfekt for det norske markedet, sier Per Gunnar Berg, administrerende direktør i Ford Motor Norge.

Han viser spesielt til nye helelektriske Ford Explorer, den ikoniske pickupen Ford F-150 Lightning og nye Transit Custom – i tillegg til en rekke andre modeller både på personbil- og nyttekjøretøysiden.

– Sommerseth har utmerket seg over tid med sitt sterke Ford-engasjement og særdeles gode resultater på kundetilfredshet. Dette har en rekke ganger ført Sommerseth helt til topps i vår prestisjefylte konkurranse – Ford President’s Award, legger Berg til.

– Vil sikre flere tromsøværinger bak rattet i en Ford

– Sommerseth har vært Ford-forhandler i mer enn 60 år og vist at vi er et selskap som kundene kan stole på. Det har vi kunnet gjøre også fordi Ford og den norske importøren har hatt en stødig kurs gjennom så vel gode som utfordrende tider i bransjen, sier Heidi Sommerseth som blant annet administrerer og styrer finansene i familiebedriften.

– Vi har besluttet å styrke vår satsing på Ford fremover, fordi Ford er en fullskalaleverandør. Det å kun forholde seg til ett merke i Tromsø, vil spisse vårt fokus, og sikre at det kommer flere tromsøværinger bak rattet i en Ford. Ikke minst ser vi en betydelig oppside på nyttekjøretøysiden, og sikter mot å bli et fullverdig Transit Senter-anlegg i Tromsø.

– Solid Ford-aktør for fremtidig vekst

– For Ford er det viktig å ha en fremoverlent, solid aktør i Nord-Norge for fremtiden – som både har vilje og evne til å vokse. Sommerseth har over tid bevist at de kan levere og ha fullt fokus på Ford. Det er imponerende hvordan de jobber strukturert for eksempel med videreføringen av sin kompetanse og forretningskultur. Tredje generasjon er allerede på full fart inn i bedriften. Det gjør tiden moden for at Sommerseth får muligheten til å vokse med Ford inn i Nord-Norges største by, avslutter administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Powered by Labrador CMS