Det er ikke opplyst hvilke typer elektriske lastebiler som skal inngå i 600-bilers-avtalen mellom Girteka og Scania, men det ligger i kortene at det vil dreie seg om Scania 45R som Scania har lagt ved bilde av til pressemeldingen om avtalen.

Har bestilt 600 elektriske Scania trekkvogner

Det grønne skiftet tar et sjumilssteg med denne handelen mellom Scania og Girteka.

Publisert Sist oppdatert

Scania og transportselskapet Girteka har inngått en avtale på levering av opp til 600 Scania batterielektriske kjøretøy til Girteka i løpet av de neste fire årene. Det kan antas at det kun er snakk om trekkvogner, da det er det det går i hos Girteka, men det kan kanskje være en slenger med chassis og påbygg også.

Scania har lagt ved bilde av en elektrisk 45R i pressemeldingen om avtalen.

Samtidig skal selskapene samarbeide om etablering av ladeinfrastruktur og optimalisering av ladeløsninger. Målet er å bidra til å redusere Girtekas kunders klimautslipp til konkurransedyktig pris.

- Avgjørende å jobbe med nøkkelaktørene

- Vi er glade for å jobbe med Girteka, som deler målet vårt om å gjøre transportsystemet mer bærekraftig, sier Stefano Fedel, Executive Vice President, Head of Sales and Marketing i Scania.

Scania 45R BEV 4x2 Highline til lading.

- Som en del av målet vårt om å nå en betydelig andel av salget av elektriske lastebiler i de kommende årene, er det avgjørende å samarbeide med nøkkelaktører i det europeiske transportøkosystemet. Det er også spennende å få sjansen til å jobbe sammen om andre aspekter, inkludert menneskelig bærekraft, legger han til.

Skal bli topp ti i Europa ved å satse på bærekraftige løsninger

- Samarbeidet med Scania er et neste skritt på veien mot å bli et topp ti logistikkselskap i Europa. Med målet om å flytte veitransport i en bærekraftig retning, har vi sluttet oss til Scania for å dele våre erfaringer og samarbeide om å utvikle fremtidens transportsystem i Europa. Vi vil gjøre det ved en diversifisering av veitransport, der vi bruker både drivstoffeffektive løsninger og elektriske lastebiler, for å levere rimelige logistikktjenester, basert på bærekraftige løsninger, sier Mindaugas Pasilauskas, administrerende direktør i ClassTrucks, transportkapitalforvaltningsselskap i Girteka.

- Bærekraft betyr også sikkerhet og bekvemmelighet for sjåførene, så jeg er glad for at vi sammen med Scania kan bidra til den generelle veksten av sikkerhet på europeiske veier, med gjensidige fordeler for våre kunder, ansatte og lokalsamfunn, legger Pasilauskas til.

Powered by Labrador CMS