Usikret steinlass.

Kjørte 17 tonn gravsteiner usikret og 20 km/t for fort

Den flytter seg ikke fordi den er så tung - eller?

Publisert

Tirsdag 11. oktober kom inspektører fra den polske kontrollmyndigheten Wojewódzki Inspektorat Transportu Drogowego (WITD) over en semitrailer lastet med store steiner uten sikring ved Szczecin.

Ved nærmere kontroll viste det seg at 17 tonn stein, som skulle leveres til gravsteinproduksjon, lå usikret på semiplanet.

Sjåføren kunne ikke fremvise nødvendig dokumentasjon for transporten.

Bremsesystemet på semitraileren var ikke i stand.

Et vrak av et vogntog

Semitraileren hadde sist vært på teknisk kontroll i 2015, og trekkvogna hadde heller ingen gyldige tekniske tester. De to bakre akslene på semien hadde bremseskiver som inspektørene kom frem til ikke hadde fungert på lang tid, fordi bremseslangene var frakoblet.

Lufttanken, reservehjulskurven og flere andre stålelementer på karosseriet og chassiset var festet med stropper for at de ikke skulle falle av. Ingen bremselys fungerte og sidemarkeringslysene var ødelagte.

Teknisk i ustand og usikret last. Dette vogntoget ble parkert for langt tid etter at det havnet i kontroll i Polen.

Trekkvogna hadde sprukne forakselbremseskiver og fartsskriveren var ikke kontrollert innen fristen.

Kjørte for fort

I tillegg ble det avdekket at sjåføren hadde kjørt i 70 km/t i gatene i Szczecin. I polske bysentre har ikke tyngre kjøretøy lov til å kjøre fortere enn 50 km/t, selv om det er skiltet høyere tillatt fart.

Sjåføren hadde med andre ord mye å svare for, og ble bøtelagt. Det er ikke spesifisert i meldingen fra myndighetene hvor mye bøtene var på. Vogntoget ble naturlig nok «tatt ut av tjeneste».

Powered by Labrador CMS